HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.19 13:12 Frissítve: 2018.02.19 13:23

Téli olimpia: könnyek között nyilatkozott a kivillanó mellű jégtáncos

A francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron pár a második helyen végzett a pjongcsangi téli olimpián a jégtánc rövidprogramjában, így jó helyzetből várhatja a folytatást. Gabriella Papadakis ennek ellenére könnyezve nyilatkozott a vegyes zónában, miután ruhája kioldott, így a teljes aréna és tévénézők milliói „csodálkozhattak rá” mellére. Nem olyan eset, amit bárkinek is kívánnánk.

HIRDETÉS
A francia jégtáncosok rövidprogramja nem volt zavartalan (Fotó: AFP)

„Nagyon zavaró volt, a legrosszabb rémálmom, hogy ilyen történik az olimpián. Éreztem, hogy mi történik, és csak imádkoztam, mondogattam magamnak, hogy tovább kell csinálnod, tovább kell csinálnod” – mondta a vegyes zónában Papadakis.

„Még sosem fordult elő velem ilyen, egyszerűen kinyílt a ruhám. Megpróbáltam a bemutatónkra koncentrálni, no meg arra, hogy ne legyen még rosszabb a helyzet. Elég bosszantó, hogy nem a teljesítményünkért beszélnek rólunk, hanem egy ilyen buta ruhabaki miatt” – tette hozzá.

A francia jégtáncosok rövidprogramját az NBC amerikai televíziós társaság megváltoztatott-szerkesztett formában sugározza újra.

„Élőben közvetítettük a jégtáncot, és ahogy egyértelmű volt, hogy az egyik versenyző ruhája elcsúszott, direkt távolabbi képekre váltottunk, az ismétléseket pedig kiválogattuk, hogy minél kevesebbet mutassunk. A videót utólag szerkesztettük” – tudatta az NBC az AP hírügynökséggel.

Egyelőre nem tudni, hogy a franciák mennyi levonást kaptak az eset miatt (hivatalosan egy pont levonást ír elő a szabálykönyv ruhával kapcsolatos gondok miatt), a művészi sportágakban ugyanis mindenféle ruhaproblémát nagyon szigorúan kezelnek. Szertornában egy esetben a kínai válogatott kapott kollektív levonást szabálytalan dressz miatt, míg az 1992-es olimpián az éremesélyes bolgár ritmikus gimnasztikázó Maria Petrovának a cipzárja tört el, így szétnyílt a dressze – és ezért is büntetés járt. Az biztos, hogy a franciák (helyesen) úgy döntöttek, az még kockázatosabb, ha megállnak és „szerelnek” – ez ugyanis ötpontos levonással fenyegette volna a világklasszis duót megszakított gyakorlat miatt.

„A rögzítés és varrások ellenére rögtön a rövidprogram elején megadta magát a ruha. Örülök, hogy így is viszonylag tisztán tudtak korcsolyázni, bár úgy érzem, Gaby inkább azzal foglalkozott fejben, hogy ne meztelenül fejezze be a bemutatót” – idézi a L’Équipe Romain Haguenauert, a jégtáncosok edzőjét.

MŰKORCSOLYÁZÁS, JÉGTÁNC, ÁLLÁS A RÖVID PROGRAM UTÁN
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 83.67 pont
2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 81.93
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 77.75

Az incidens az AFP képsorozatán (Fotó: AFP)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.08.28 09:29:33

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Néha elgondolkozom reggelente, miért is kelek fel, miért kell a jégpályára mennem?”

2018.07.23 15:57:36

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A kétszeres olimpiai bajnok még nem áll készen a visszavonulásra, de a családdal többet foglalkozna.

2018.07.04 09:05:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az amerikai rövid pályás gyorskorcsolyázónak az országváltás miatt egy szezont ki kell hagynia.

2018.06.13 23:02:31

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A női versenyzők tényleg jelezték, hogy nem tudnak tovább dolgozni a válogatott kínai vezetőedzőjével.

2018.06.10 11:15:47

Téli sportok CSINTA SAMU

A hat olimpiát megjáró sílövőt a legnagyobb sikerek elkerülték, mégsem beszél hiányérzetről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS