Pjongcsang 2018: világbajnokok oktatták a curlinget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.19. 11:20
Mi mással is hangolhatna a magyar sportsajtó a február 8-án kezdődő pjongcsangi téli olimpiára, mint egy jó délutáni curlingoktatással, amelyen a világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya, valamint a vb-ezüstérmes Nagy György, Szekeres Ildikó vegyes páros mutatta meg a fogásokat. Nem mellesleg megnézhettük Kulcsár Krisztián MOB elnök „jeges kitörését” is. 

Bal kézzel vív, és természetesen bal lábbal végzi a kitörést Kulcsár Krisztián MOB-elnök, aki saját bevallása szerint jobb kézzel teniszezik. De egy olyan sportágban, amelyben az ellentétes kéz és láb dolgozik, vajon milyen kombinációt választ, melyik lábra húzza fel a csúszótalpat?

Jól láthatóan ez sokáig neki is fejtörést okozott a kamaraerdei curlingpályán, ahol – mivel tárgyalásról érkezett – először divatos öltönyben, nyakkendőben veselkedett neki a korongcsúsztatásnak, majd jobbnak látta, ha a csomagtartóból előveszi a vívónadrágot, amelyben már otthonosan és egyre jobban gyakorolta a „jeges kitörést”.

Bár a MOB-irodán megbeszélt elnök–főtitkár, vagyis a Kulcsár Krisztián–Vékássy Bálint párbaj elmaradt, remek légkörben hangolhattak a magyar sportsajtó képviselői a február 9-én kezdődő pjongcsangi téli olimpiára. Volt, aki szimplán a talpon maradásért küzdött, volt, aki a házig is eljuttatta a korongot, akadt, aki kipróbálta az üvöltő skip szerepét…

A szaktanácsadók, vagyis a világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya, illetve a vb-ezüstérmes Nagy György, Szekeres Ildikó vegyes páros tagjai türelemmel „viselték” kezdeti csetléseinket-botlásainkat. Köszönet érte.

S noha a téli olimpia programjára először felkerülő vegyespáros-versenyekre nem sikerült kvalifikálniuk a mieinknek, érdemes lesz leülni a televízió képernyője elé és megnézni, mit tudnak a profik, Kanada, Svédország, Norvégia és Nagy-Britannia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik