Pjongcsang 2018: Tóth Ivett új edzővel készül

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 17:33
Tóth Ivett műkorcsolyázó új edzővel készül a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.

A magyar szövetség (MOKSZ) pénteki beszámolója szerint a versenyzőként 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia nemrég jelentette be, hogy nem folytatja a közös munkát és az elkövetkező időben fiatal növendékeinek fejlődésére összpontosít.

„Nagyon büszke vagyok az elmúlt három évben közösen elért eredményeinkre, de megszakadt a bizalom” – indokolta a döntését az MTI-nek Sebestyén, aki viszont nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de sok sikert kívánt a 18 éves egykori tanítványának.

Tóth Ivettet, aki márciusban világbajnoki 20. helyével Magyarország első kvótáját szerezte meg a soron következő ötkarikás játékokra, a jövőben a belga Linda Van Troyen készíti fel. A francia koreográfus, Benoit Richaud marad a versenyző stábjában.

Tóth Ivettre május 22. és június 9. között iskolai vizsgák várnak, de lehetőség szerint már június 1-től elkezdi a munkát az új csapattal Zürichben, nyáron pedig franciaországi edzőtáborban készül, ahol Alekszej Misin világhírű edző is segíti.

Engi Klára, a pontozásos sportág igazgatója elmondta, hogy Tóth Ivett az országnak szerezte az olimpiai kvótát, így Medgyesi Fruzsina is készül a pjongcsangi játékokra. Kettejük között több verseny alapján dől majd el, hogy melyikük indulhat majd a Dél-Koreában.

Műkorcsolyában még egy szeptember végi, németországi versenyen lesz lehetőség olimpiai kvótához jutni. Oberstdorfban a Nebelhorn Trophy-n a tervek szerint rajthoz áll a Beklemisheva Daria, Magyar Márk páros és a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám jégtáncos duó is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik