Pjongcsang 2018: két orosz Eb-érmes műkoris sem indulhat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.23. 14:19
Két friss Európa-bajnoki érmes műkorcsolyázó, illetve jégtáncos, Kszenyija Sztolbova és Ivan Bukin sem kapott engedélyt arra, hogy induljon a februári, pjongcsangi téli olimpián – jelentette be az Orosz Műkorcsolya-szövetség.

„Ez az alaptalan és abszurd határozat ismét megmutatja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képtelen kizárni a külső hatásokat a döntéshozatalból” – közölte a szervezet, hozzátéve, hogy minden lehetséges módon harcolni fog sportolóinak becsületéért és méltóságáért.

A múlt heti, moszkvai kontinensviadalon Sztolbova Fjodor Klimovval szerzett ezüstérmet a párosok között, míg Bukin Alekszandra Sztyepanovával lett harmadik a jégtáncosok versenyében.

Olimpiai kizárásuk híre az után érkezett, hogy korábban kiderült: a hatszoros olimpiai és 20-szoros világbajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Viktor An, a váltóban olimpiai bajnok sílövő, Anton Sipulin, valamint a világbajnok sífutó, Szergej Usztyugov neve sem szerepel azon a listán, amelyet a NOB engedélyező testülete állított össze a pjongcsangi részvételre pályázó orosz versenyzőkről.

A NOB szombaton közölte: 389 orosz sportolónak adott engedélyt, hogy semleges zászló alatt részt vegyen február 9. és 25. között sorra kerülő téli játékokon. Az ötkarikás szervezet illetékes bizottsága az eredetileg ötszáz nevet tartalmazó listát szűkítette 389-re: ők azok a sportolók, akik országuk doppingbotránya ellenére is igazoltan tisztán versenyeztek, így – amennyiben kvalifikálják magukat – ott lehetnek a játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik