Phjongcshang 2018: bajban a műkorcsolya női címvédője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 10:15
Edzője szerint a műkorcsolyázó Agyelina Szotnyikova sérülés miatt nem tudja megvédeni olimpiai bajnoki címét februárban a dél-koreai Phjongcshangban.

„Agyelina Szotnyikova sérülés miatt nem tud versenyezni a szezonban” – mondta az orosz versenyző edzője, Jevgenyij Pljuscsenko.

A kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok műkorcsolyázóból lett szakember hozzátette: hiába remélték, hogy a sérülés rendbe jön, az továbbra is problémákat okoz. Szotnyikova nem tud teljes intenzitással edzeni, ilyen állapotban pedig – a tréner szerint – hiba lenne, ha versenyezne. Pljuscsenko hangsúlyozta: mindez nem jelenti a 21 éves Szotnyikova pályafutásának a végét.

Az orosz műkorcsolyázó három éve, Szocsiban nagy meglepetésre nyert a téli olimpián, de a kűrök pontozása, a döntőben tapasztalt bíráskodás miatt Dél-Korea olimpiai bizottsága az ország korcsolyázószövetségével közösen fellebbezést nyújtott be, amit a nemzetközi szövetség később elutasított.

Szotnyikova a 2010-ben Vancouverben olimpiai aranyérmes dél-koreai Kim Ju Na elől kaparintotta meg a győzelmet úgy, hogy a rövid program után még az ázsiai vezetett, ám annak ellenére nem tudta megőrizni a pozícióját, hogy hibátlan kűrt ment.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik