Peking 2022: másodszor kapott ki a magyar curlingduó

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 12:22
null
Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros elszenvedte második vereségét a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén: szerda délelőtt a százszázalékos ausztráloktól kapott ki – írja az MTI.


A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hollandiai Leeuwardenben zajló tornán a magyar kettős nagy csatában, extra endet követően 7–6-ra maradt alul a rivális duóval szemben. A találkozón a harmadik end volt a döntő, azt ugyanis három ponttal zárták az ausztrálok, így a magyar duó végig futott az eredmény után, s noha a 8. szakaszt 2–0-ra megnyerve egyenlített, a ráadást 1–0-ra elbukta, ezzel a meccset is. Az ausztrál kettős sikerével már elődöntős.

A kétszeres világbajnok magyar páros 3/2-es győzelmi mutatóval várja a szerda esti folytatást, amikor az utolsó csoportmeccsén 19 órától az ugyancsak 3/2-vel álló dán kettős ellen lép jégre. A meccs győztese biztosan továbbjut.

A pótkvalifikációs versenyen 14 válogatott részvételével két csoportban zajlanak a küzdelmek. A tornán két válogatott jut kvótához, a csoportok első helyezettjei automatikusan bejutnak az elődöntőbe, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak egymással a négy közé kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik