Peking 2022: korlátozott számban lehetnek meghívott nézők

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 16:07
null
Lehetnek nézők Pekingben, csak nem túl sokan (Fotó: AFP)
Korlátozott számban lehetnek jelen nézők a februári téli olimpián és a márciusi téli paralimpián Pekingben – adta hírül az MTI.

 

A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát. Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben, és Kínából is csak anyaországbeliek juthatnak jegyekhez. A tavalyi – 2020-ról elhalasztott – tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók.

„Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt – írták közleményükben a szervezők. – A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért.”

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik