Műkorcsolya-vb: Nathan Chené az arany a férfiaknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 15:44
null
Az amerikai Nathan Chen szerezte meg az aranyérmet (Fotó: AFP)
Az olimpiai ötödik amerikai Nathan Chen szerezte meg az aranyérmet a férfiaknál a milánói műkorcsolya-világbajnokságon, ahol szombaton mutatta be a kűrjét a legjobb 24 versenyző.

 

 

Nathan Chen már a csütörtöki rövid programban is, amelyben 37-en indultak, a legjobb volt. A 18 éves amerikai összesítésben 321.40 ponttal nyert, mögötte jócskán – csaknem 48 ponttal – lemaradva a februári téli olimpián ezüstérmes japán Uno Soma lett a második, míg a harmadik helyet az idei Európa-bajnokság bronzérmese, a Pjongcsangban olimpiai nyolcadik orosz Mihail Koljada érdemelte ki.

Jégtáncban az olimpiai ezüstérmes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó győzött, az immár háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok francia kettős a rövid program után a kűrben is a legjobbnak bizonyult, így kétség sem férhetett sikeréhez. Mögötte sem változott a sorrend: az amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue páros végzett a második, a kanadai Kaitlyn Weaver, Andrew Poje kettős pedig a harmadik helyen.

A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám páros 27. lett a rövid programban, így a legjobb húszat felvonultató szabad korcsolyázásban már nem szerepelhetett.

MŰKORCSOLYA-VB
FÉRFIAK

1. Nathan Chen (Egyesült Államok) 321.40 pont
2. Uno Soma (Japán) 273.77
3. Mihail Koljada (Oroszország) 272.32

JÉGTÁNC
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 207,20 pont
2. Madison Hubbell, Zachary Donohue (amerikai) 196,64
3. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (kanadai) 192,35
...27. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik