Műkorcsolya-vb: kanadai aranyérem a nőknél, Tóth Ivett 23. lett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 23:42
Kaetlyn Osmond nyerte a nők versenyét pénteken a milánói műkorcsolya-világbajnokságon, Tóth Ivett egy helyet előrelépve 23. lett.

A tavalyi vb-n ezüst-, Pjongcsangban bronzérmes kanadai műkorcsolyázó a kűrben nyújtott teljesítményének köszönheti a sikerét, ugyanis több mint öt ponttal bizonyult jobbnak mindenkinél. Mögötte két japán végzett másodikként és harmadikként Higucsi Vakaba és Mijahara Szatoko révén.

A nagy esélyes friss olimpiai bajnok orosz Alina Zagitova jószerivel esett-kelt a szabadkorcsolyázás során, így – a többi között négy büntetőpontja következtében – a második helyről a hetedikre esett vissza.

A rövid program után éllovas olasz Carolina Kostner sem bírta el a rá nehezedő nyomást a hazai közönség előtt, egyszer ő is esett, így a sportág nagy öregje végül a negyedik helyre szorult. A 31 éves Kostner, aki ötszörös Európa-bajnok és 2012-ben világbajnok is volt, még nem döntött arról, hogy folytatja-e pályafutását.

Tóth Ivett éppen a 24. helyen jutott a kűrbe, ahol előrelépését annak köszönheti, hogy a dél-koreai Dabin Csoj nem lépett jégre. A 19 éves magyar versenyző a februári téli olimpián is a 23. pozícióban zárt.

MŰKORCSOLYA-VB
NŐK

1. Kaetlyn Osmond (Kanada) 223.23 pont
2. Higucsi Vakaba (Japán) 210.90
3. Mijahara Szatoko (Japán) 210.08
...23. Tóth Ivett 136.87

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik