Műkorcsolya: a doppingügy miatt csak ősszel tér vissza a világklasszis

MTI MTIMTI MTI
2016.02.04. 18:17
Januárban visszatért, de szeptemberig ismét nem versenyez az olaszok olimpiai bronzérmes műkorcsolyázója, a doppingvétség miatt tavaly egy évre eltiltott Carolina Kostner.

Kostner november elején állt ismét edzésbe, a január 15-én rendezett oszakai nemzetközi versenyen pedig második helyezettként tért vissza. Korábban azt mondta, szeretne rajthoz állni a márciusi bostoni világbajnokságon is, csütörtöki sajtótájékoztatóján viszont azt nyilatkozta: ez még korai lenne, ezért inkább az ősszel kezdődő új szezonban folytatja a versenyzést. Hozzátette: továbbra is célja, hogy elinduljon a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

A 29. születésnapját jövő hétfőn ünneplő világ- és Európa-bajnok versenyzőt azért tiltották el tavaly január 1-jétől, mert az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes ügynöksége szerint segédkezett korábbi barátjának, a gyaloglásban olimpia bajnok Alex Schwazernek a doppingolásban. Eredetileg több mint négyéves eltiltást kértek rá, de végül 16 hónapra függesztették fel, amit a nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS) 12 hónapra mérsékelt.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek