Téli olimpia: „Mióta Dél-Koreában vagyunk, Koni folyamatosan gyorsul”

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 09:31
null
Nagy Konrád már megszokta Pjongcsangot
A keddi 1500 méteres versenye előtt hétfőn megtartotta utolsó edzését Nagy Konrád: a debreceni gyorskorcsolyázó felkészülését az utolsó hetekben Telegdi Attila irányította.



Hétfőn, pjongcsangi idő szerint déltől edzett Nagy Konrád az olimpia helyszínén – a keddi 1500 méteres versenye előtti utolsó jégre lépése egészen kiválóan sikerült: az elmúlt két hétben felkészüléseit irányító Telegdi Attila (aki amúgy jelenleg a Magyar Országos Korcsolyázószövetség gyorsasági ágazatának vezetője) úgy építette fel az edzéseket, hogy Nagy egyre gyorsuljon, hétfőn pedig az eddigi legjobb időt mutatta a stopper.

„Régóta dolgozunk együtt, s bár Koni az elmúlt években már Kanadában készült, a kapcsolat megmaradt, hiszen folyamatosan kaptam róla az információkat, állandóak voltak az emailváltások, és kint volt a kvalifikációs világkupaversenye, Calgaryban is, ott volt lehetőségem kicsit rácsatlakozni az ottani napi munkára – mondta el Telegdi Attila. – Mióta Dél-Koreában vagyunk, Koni folyamatosan gyorsul, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok a keddi ezerötszáz kapcsán. Délután még leülünk, és aprólékosan összerakjuk a futamot. Ha mentálisan is sikerül az, akkor benne van Koniban a meglepetés is.”

Merthogy az edzések tényleg ezt bizonyítják, de ez Kanadában is volt: a gond akkor van, ha a debreceni fiút a versenystressz rossz irányba billenti…

„Nem tagadom, ez így van, de most én is bizakodó vagyok, hiszen az első napokban nem éreztem túl jól magam, mostanra viszont már határozottan jól vagyok. Való igaz: fejben kell ott lennem. Szeretnék egy jó időt futni kedden, egy 1:44-1:45-ös eredménnyel már elégedett lennék, de azt előre nem lehet megmondani, hogy egy ilyen idő hányadik helyre lesz elegendő” – mondta el a megnyitón a magyar zászlót vivő Nagy Konrád.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik