Ha szlalom, akkor Marlies Schild

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 19:29
null
Marlies Schild vitathatatlanul a legjobb szlalomos ebben az évadban (Fotó: Action Images)
Címkék
Marlies Schild győzelmével ért véget Zágrábban a női alpesi síelők műlesikló világkupaversenye. Az osztrák 75 századdal előzte meg a német Maria Riescht. Schild negyedik szlalomversenyét nyerte meg ebben a szezonban.

A szezon ötödik műlesikló világkupaversenyére került sor Zágrábban a hölgyek számára, méghozzá komoly ködben. Ha nem éppen a leglassabb szakágról lenne szó, aligha rendeztek volna bármit is a horvát fővárosban, ám a szlalomot még éppen meg lehetett rendezni.

Az előző négy műlesikló versenyből hármat Marlies Schild nyert meg, ennek megfelelően a szakági világkupa első helyének birtokosaként, és abszolút esélyesként várhatta a zágrábi megméretést, amelynek rangjáról sokat elmond, hogy a győztes megkapja a „Hókirálynő" titulust.

Az osztrák klasszis a várakozásnak megfelelően az élen zárta az első futamot, ugyanakkor Schild előnye mindössze 19 század volt az olasz Manuela Mölggel szemben. Még további három induló, a mostanában picit gyengélkedő, de szakági olimpiai bajnok német Maria Riesch, a svéd Maria Pietilä-Holmner és az amerikai Sarah Schleper is egy másodpercen belül volt Schildhez képest.

Az összetett világkupa címvédője, az amerikai Lindsey Vonn már az első futamban kiesett, a tavalyi „Hókirálynő", a francia Sandrine Aubert pedig csak a 21. lett 3.19 másodperces hátránnyal.

A második menetben Aubert remek tempóban vette a kapukat, és végül 11 helyet javítva egészen a 10. pozícióig száguldott előre.

A verseny előtt a szakági sorozatban második finn Tanja Poutiainen szenzációsan síelt, messze a legjobb időeredményt érte el a második futamban, de korábban túl nagy hátrányt szedett össze, így a hetedikről csak a negyedik helyig tudott előre jönni.

A viadal végül Riesch és Schild között dőlt el. Riesch komoly nyomást helyezett osztrák vetélytársára, aki azonban – mint már annyiszor ebben az évadban – megbirkózott ezzel, és végül a „szokott" fölénnyel megnyerte a versenyt.

Marlies Schild tehát már négy győzelemnél tart műlesiklásban, ennek megfelelően nagy fölénnyel vezeti a szakági rangsort. Összetettben azonban Riesch az éllovas meggyőző, közel kétszáz pontos előnnyel.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, ZÁGRÁB
Női műlesiklás. A végeredmény
1. Marlies Schild (osztrák) 2:01.80
2. Maria Riesch (német) + 0.75
3. Manuela Mölgg (olasz) +1.08
A szakági vk állása (még 5 verseny van hátra)
1. Marlies Schild 400 pont
2. Maria Riesch 320
3. Tanja Poutiainen 300
Az összetett vk állása (még 23 verseny van hátra)
1. Maria Riesch 833 pont
2. Lindsey Vonn (amerikai) 647
3. Elizabeth Görgl (osztrák) 483

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik