Gyorskori: fölényesen vezet a címvédő a nőknél a sprint ob-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.05. 19:22
null
Talán a havazás volt a legnagyobb ellenfél (Fotó: MOKSZ/Fiák Blanka)
A versenyzőknek az erős havazással is meg kellett küzdeniük a Városligeti Műjégpályán zajló gyorskorcsolya sprint országos bajnokság első napján, mely után a nőknél Nagy Alexandra fölényes, több mint négypontos előnnyel várhatja a vasárnapi folytatást, míg a férfiaknál minden bizonnyal Dieterle Fábián és Bejczi Botond között dől majd el a bajnoki cím sorsa.

A nőknél fölényesen, több mint négypontos előnnyel vezet a címvédő Nagy Alexandra a gyorskorcsolyázók sprint országos bajnokságának első, szombati napja után.

A versenyzőknek az erős havazással is meg kellett küzdeniük a Városligeti Műjégpályán zajló viadalon, így igazán kiemelkedő időeredményekre nem lehetett számítani. A nőknél a TDKE korcsolyázója 500 és 1000 méteren is több másodperccel bizonyult jobbnak riválisainál. Mögötte két klubtársa, Rigó Nikolett és Malinovszky Lilla harcol az ezüstéremért.

A férfiaknál annak ellenére sokkal szorosabb a küzdelem, hogy mindkét távon Dieterle Fábián volt a leggyorsabb, ugyanis Bejczi Botond mindkét esetben megközelítette őt, így kettejüket kevesebb mint egy pont választja el. A harmadik helyen álló Gyurmánczi Dániel több mint négypontos hátránya már jelentős.

Vasárnap újabb egy-egy 500 és 1000 méteres futammal zárul az ob.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik