Északisí-vb: nem volt továbbjutónk, de így is lesz magyar induló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 16:57
A nyitó napon tartották meg a sífutás selejtezőjét a Lahtiban zajló északisí-világbajnokságon. Innen sajnos egy magyar versenyzőnek sem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, a férfi versenyszámokban azonban így is lesz magyar Kónya Ádám révén, aki kiemelt.

A hölgyeknél négy magyar versenyző próbált szerencsét az 5 km-es, klasszikus stílusú távon, közülük a legjobban Papp Ildikó szerepelt, aki a győztes izlandi Elsa-Gudrún Jonsdóttir idejétől két perccel maradt el. Bertóti Regina 23., Tamás Bianka 26., Vasziljevics Erika a 28. helyen zárt harminchárom indulóból.

A férfiaknál 10 kilométer volt a táv és ötvenöten álltak rajthoz. A mieink közül Lágler Kristóf szerepelt a legjobban, aki a 21. lett, Gyallai Soma a 32., Büki Ádám a 42., Kovács Domonkos a 44. helyen végzett. A továbbjutáshoz, s egyben a hosszabb egyén távokon való induláshoz az első tízben kellett volna végezni, így innen egy magyar versenyző sem jutott tovább.

Kónya Ádám azonban kiemeltként minden férfi egyéni versenyszámban indulhat, így a csütörtöki sprintversenyen is, ahol az előfutamban indul hét másik magyar versenyző társaságában. Közülük Kónyának és Szőcs Emőkének az a célja, hogy az első 30-ban legyen. A többiekkel szemben az elvárás, hogy magukból a legtöbbet hozzák ki.

Sprint indulók, csütörtök:
Nők: Szőcs Emőke, Simon Ágnes, Pónya Sára és Zámbó Viktória
Férfiak: Kónya Ádám, Panyik Dávid, Gombos Károly és Bánszki Bence

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik