HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.12.03 14:46 Frissítve: 2018.12.03 15:35

DVTK: új szakosztállyal bővült a miskolci klub

Újabb szakosztállyal bővült a Diósgyőri VTK klubja, melyhez az egyesület hétfői bejelentése szerint a műkorcsolyázók csatlakoztak.

HIRDETÉS

 

Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője a miskolci egyesület hétfői sajtótájékoztatóján annak a reményének adott hangot, hogy a diósgyőri sportcsalád tizenharmadik tagja szerencsét hoz számukra. Mint mondta büszkék arra, hogy a sportágnak van egy miskolci születésű Európa-bajnoka, Sebestyén Júlia, akinek ugyan a pályafutása nem Miskolcon teljesedett ki, bízik benne, hogy 10-15 éven belül a DVTK sportolói is hasonló sikereket fognak elérni.

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, örül annak, hogy újabb téli olimpiai sportág csatlakozott a DVTK-hoz, valamint annak is, hogy a jégkorong és a short track után immár a harmadik jeges sport űzhető az egyesületnél.

Megjegyezte: az utóbbi időben felgyorsultak az események, ugyanis a Magyar Jégkorongszövetség és a Magyar Országos Korcsolyázószövetség között stratégiai megállapodás jött létre, ami jelzi, hogy szövetségi szinten is úgy gondolja mindenki, hogy a jeges sportágaknak össze kell fogniuk. Mint mondta: Vidra Szabolcs lesz a műkorcsolyázók szakmai vezetője, a szakágnak jelenleg már 44 igazolt versenyzője van.

Bíró Ignác, a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának szakmai igazgatója mindehhez hozzátette: az elmúlt évben már műkorcsolyás edzőt foglalkoztattak a jégkorongosoknál, és rendívül pozitívak a tapasztalatok.

„A műkorcsolya bevonásával az a fő célunk, hogy azok a gyerekek, akik nálunk kezdenek el megismerkedni a korcsolyázás alapjaival, olyan képzést kapjanak, ami alapján később szakosodni tudnak, az 5-7 éves fiúk és lányok magas szinten tudják elsajátítani a korcsolyázás alapjait, hogy utána a jégkorong, a műkorcsolya és a gyorskorcsolya közül is választhassanak. A meglévő edzői stábunk teljes mértékben alkalmas ennek az elképzelésnek a kivitelezésére” – mondta.

A DVTK-hoz a férfi és női labdarúgás, a női kosárlabda, a férfi és női jégkorong, a női röplabda, az asztalitenisz, a birkózás, az e-sport, a judo, a sakk, a short track és a muaythai után csatlakozott most a műkorcsolya.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.21 12:47:43

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség fennállása 110. évfordulóját ünnepelte a Városligetben – képgaléria.

2018.11.11 10:21:01

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Szerencsére Shaoang nem búslakodott, hiszen várt még rá két váltó, amiből végül csak egy lett...”

2018.10.31 10:06:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy nem égtem ki, és továbbra is képes vagyok ott lenni a legjobbak között.”

2018.10.23 14:10:49

Téli sportok nemzetisport.hu

Hirscher apaként is esélyes az alpesisí-világkupában; Shiffrint aligha lehet megszorítani a nőknél.

2018.10.11 21:45:00

Téli sportok nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS