Curling-vb: újabb meccset nyert a magyar kettős

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 20:21
Győzelemmel folytatta szereplését a magyar kettős a vegyespáros curling-világbajnokságon: kedden Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 9–3-ra verte az Oona Kauste, Tomi Rantamaki finn duót.

A legutóbb a brazilokat felülmúló magyarok öt mérkőzés után három győzelemmel és két vereséggel a második helyen állnak a nyolccsapatos A-csoportban, amelyben hat kettős még csak négy találkozóján van túl a vb honlapja szerint.

A pjongcsangi olimpiai kvótáért küzdő magyar páros célja az, hogy az első három között végezzen a vb-n. Legközelebb – közép-európai idő szerint szerdán 1.45 órától – a japánokkal mérkőzik.

A kanadai Lethbridge-ben zajló világbajnokságon a részt vevő 39 csapatot öt csoportba osztották, s a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát.

Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítmény szükséges ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik