Curling-vb: a magyar kettős legyőzte a brazilokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 09:21
Győzelemmel folytatta szereplést a magyar kettős a vegyespáros curling-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 8–5-re verte hétfőn az Anne Shibuya, Marcio Cerquinho brazil duót.  

A magyarok négy mérkőzés után két-két győzelemmel, illetve vereséggel a negyedik helyen állnak a nyolccsapatos A-csoportban, amelyben több kettős még csak három találkozóján van túl – a vb honlapja szerint.

A pjongcsangi olimpiai kvótáért harcoló magyar páros célkitűzése az, hogy az első három között végezzen a vb-n. Legközelebb – közép-európai idő szerint 16 órától r a finnekkel mérkőzik.

A kanadai Lethbridge-ben zajló világbajnokságon a részt vevő 39 csapatot öt csoportba osztották, s a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítmény szükséges a számára ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik