Curling Eb: a magyar női csapat éremről álmodik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 18:19
Címkék
A magyar női csapat érmet szeretne szerezni a szombaton kezdődő, St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon.

„Az álmunk a dobogós szereplés, de a reális cél az, hogy a legjobb hét között végezzünk, mert akkor indulhatunk a márciusi, kanadai világbajnokságon, ami szintén sporttörténelmi siker lenne” – mondta a keddi sajtótájékoztatón Palancsa Dorottya, az együttes skipje, azaz befejező embere.

A vegyes párosban – Kiss Zsolttal – kétszeres világbajnok Palancsa mellett Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya alkotja a csapatot, amely a tíz együttest számláló élvonalban szerepel majd. A legjobb hét indulhat a vb-n, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

„Öt éve irányítom ennek a csapatnak a felkészülését, amely most először volt teljesen zökkenőmentes, amikor se sérülés, se betegség nem hátráltatta az edzéseket” – jelentette ki Palancsa Zoltán edző.

A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású férfi együttes a B-divízióból próbálja meg kivívni a feljutást.

„Nagyon kiegyenlített a mezőny, nem lesz könnyű dolgunk” – vélekedett Riesz Gábor skip, aki elmondta: a 16 csapatos mezőnyt két csoportba osztották, a saját nyolcasukban pedig a legjobb kettő között kell végezniük ahhoz, hogy versenyben legyenek a két feljutó helyért. A győztes egyúttal a vb-részvételért is harcba szállhat a legjobbak nyolcadik helyezettjével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik