Alpesisí-vk: Hirscher hazai pályán kapott ki

Vágólapra másolva!
2015.01.25. 16:14
Az ausztriai Kitzbühelben műlesiklással folytatódott vasárnap a férfi alpesisí-világkupa. A győzelmet a svéd Mattias Hargin szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a német Felix Neureuther előtt. A magyar Samsal Dalibor az 53. helyen zárta az első futamot.

Az első futam után még Hirscher állt az élen, két tizedmásodperccel az orosz Alekszandr Horosilov és néggyel Hargin előtt, míg Neureuther ekkor még az ötödik volt, de 51 másodpercen belüli második futammal megelőzte honfitársát, Fritz Dopfert. Hargin viszont rajta is túltett, s mindössze egy századdal maradt el a második futamban legjobb időt elérő francia Alexis Pinturault-tól. Ezzel természetesen az élre állt, viszont Horosilov jócskán visszacsúszott, és Hirscher sem mert kockáztatni, így végül be kellett érnie a második hellyel.

Az első futamban ott volt a magyar színekben induló Samsal Dalibor is, aki 4.28-as hátránnyal az 53. helyen végzett, azaz nem jutott be a második futamba. 78 induló közül azonban ez nem rossz teljesítmény.

Alpesisí-vk, Kitzbühel (Ausztria)
FÉRFI SZUPER-G
1. Mattias Hargin (svéd) 1:43.10 perc
2. Marcel Hirscher (osztrák) +0.49 mp
3. Felix Neureuther (német) +0.63
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Marcel Hirscher (osztrák) 996 pont
2. Kjetil Jansrud (norvég) 834
3. Alexis Pinturault (francia) 640

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik