Alpesisí-vb: Ledecká Aréba utazik a utah-i hódeszka-vb helyett

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 16:47
null
Ledecká döntött (Fotó: AFP)
A pjongcsangi téli olimpián az alpesi sízők között szuperóriás-műlesiklásban, a hódeszkásoknál pedig párhuzamos óriás-műlesiklásban aranyérmes Ester Ledecká az alpesisí-világbajnokságon indul februárban.

 

A cseh sportoló a Cortina d'Ampezzó-i alpesi világkupa helyszínén jelentette be, hogy marad Európában a síelők vb-je miatt, és nem utazik át az egyesült államokbeli Utah-ban sorra kerülő hódeszka-világbajnokságra.

„Szívem szerint mindkét viadalon elindulnék, de döntenem kellett. A versenynaptárat megnézve ez a logikus választás, a világbajnokság után azonban ismét a hódeszkáé lesz a főszerep” – nyilatkozta Ledecká.

Hozzátette, a világbajnokságon tervei szerint három számban, a szuper-G mellett lesiklásban és kombinációban is rajthoz áll. A hódeszkások párhuzamos óriás-műlesikló versenyét február 4-én tartják az amerikai vb-n, míg a svédországi Aréban (Åresjön) egy nappal később rendezik meg a síelők szuperóriás-műlesiklását.

A tavaly téli ötkarikás játékokon Ledecká sporttörténelmet írt azzal, hogy elsőként nyert egyazon olimpián két különböző sporteszközzel aranyérmet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik