Alpesi sí: nem úgy alakult a kapcsolatuk, Miklós edzőt vált

Vágólapra másolva!
2016.01.10. 12:17
Mint megírtuk, Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett lesiklóviadalát, Miklós Edit pedig a 17. helyen végzett. A verseny után a két síző az M4 Sport csatornának nyilatkozott. Vonn Miklósról is szólt néhány szót, míg a magyar sportoló elárulta, edzőt vált.

„Sajnos, az edzőmtől meg kellett válnom – árulta el az M4 Sportnak Miklós Edit. – A személyes kapcsolat kettőnk között nem úgy alakult, ahogy én szerettem volna. Jelenleg a szervizember helyettesíti őt. Egy kicsit hátrányból indulok most, hogy nincs edzőm, de erősnek érzem magam, a szuper-G-ben nincs vesztenivalóm.”Miklós Edit. – A személyes kapcsolat kettőnk között nem úgy alakult, ahogy én szerettem volna. Jelenleg a szervizember helyettesíti őt. Egy kicsit hátrányból indulok most, hogy nincs edzőm, de erősnek érzem magam, a szuper-G-ben nincs vesztenivalóm.”

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke elmondta, nehéz helyzetben vannak, nem könnyű megfelelő szakembert találni.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, bár évről évre javulnak a körülményeink. Ma már olyan szakembereket tudunk szerződtetni, akik néhány évvel ezelőtt mosolyogtak azon, ha felkerestük őket, mégis nagyon nehéz megtalálni azt a szakembert, aki teljes mértékben passzol Edit mellé.”

„Nehéz egy jó csapatot felépíteni, mert gyakorlatilag ez a fajta csapatmunka olyan, mint egy házasság. A stábtagok akár kétszáz napot is együtt utaznak körbe a világban, összezárva egy autóban, egy hotelszobában laknak. Ilyenkor nemcsak a szakmai hozzáértés, hanem a személyiség is előtérbe kerül. A szerencsére is szükség van a jó csapatmunkához.”

„Walter Hubmann – Miklós korábbi edzője – továbbra is a szövetségnél dolgozik, de nem Edit mellett. Szezon közben nagyon nehéz ideális trénert találni. Kevesen szabadulnak fel, nincs tehát könnyű dolgunk. Mi is nagyon sok edzővel tárgyaltunk tavaly március-április folyamán. Ebben a sportágban a versenyzőnek biztosnak kell lennie abban, hogy a legjobb szakemberrel dolgozik, ha ez nem működik, akkor váltani kell. Igazából majd márciusban vagy áprilisban tudunk biztosat mondani az edzőkérdéssel kapcsolatban, de mindig közösen döntünk Edittel a tréner kilétét illetően.”

Az amerikai Lindsey Vonn – aki 36. alkalommal nyert lesikló vk-versenyt, sikerével pedig beállította az osztrák Annemarie Moser-Pröll rekordját – is szólt néhány szót Miklóssal kapcsoltan: szerinte a magyar síző egyre jobb formában van.

„Már tavaly is remekül síelt a világkupa-állomásokon, St. Moritzban pedig már a dobogóra is felállhatott. Úgy gondolom, idén még a tavalyinál is összeszedettebben versenyez. Annak ellenére, hogy ebben a szezonban még nem sikerült az első háromban végeznie, nagyon jó formában van, és napról napra egyre jobb teljesítmény nyújt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik