Alpesi sí: Miklós Edit jó híreket kapott a kontrollon

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 22:05
A várakozásoknak megfelelően Miklós Edit jó híreket kapott a szerdai kontrollon kezelőorvosától, aki megerősítette a csíkszeredai versenyzőt, hogy remekül halad a rehabilitációja. Hazánk legjobb alpesi sízője január közepén a világkupa altenmarkt-zauchenss-i állomásának edzésén szenvedett balesetet, amely során mindkét térde súlyosan sérült, a gyógyulási folyamat viszont azóta is töretlen.

„Egy kontroll előtt azért mindig izgul az ember, de a doki nagyon meg volt elégedve a látottakkal. Az elmúlt egy hónapban rengeteget fejlődött a térdem, és most már az MR-en is jól látszik, hogy a szalagok még jobban összegyógyultak, összeforrtak – mondta Miklós Edit. – Ugyanúgy kell folytatnunk az edzéseket és a gyógytornát, ahogy eddig, és legközelebb két hónap múlva kell ismét kontrollra jönnöm. Csináltunk egy erőtesztet is, amely kimutatta, hogy a jobb lábam szerencsére nincs nagyon lemaradva a baltól, vagyis erőben nincs nagy különbség.”Miklós Edit. – Ugyanúgy kell folytatnunk az edzéseket és a gyógytornát, ahogy eddig, és legközelebb két hónap múlva kell ismét kontrollra jönnöm. Csináltunk egy erőtesztet is, amely kimutatta, hogy a jobb lábam szerencsére nincs nagyon lemaradva a baltól, vagyis erőben nincs nagy különbség.”

A szurkolókat nyilvánvalóan az érdekli legjobban, hogy kedvencük mikor állhat ismét lécekre, és bár reménykedtünk benne, hogy a szerdai kontrollon ez is kiderül, egyelőre várni kell a pontos dátum kijelölésével.

„Abban maradtunk a dokival, hogy a következő, két hónap múlva sorra kerülő kontrollon beszéljük meg, mikor sízhetek újra. Most hétvégén találkozom Zakariás Zsolttal, a kondiedzőmmel, és átbeszéljük, hogyan tovább. Az erőteszt alapján most már tudjuk, mely izmaim gyengébbek, így speciálisan ezekre tudunk ráedzeni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik