MTI 2017.12.29 15:12 Frissítve: 2017.12.29 15:37

Alpesi sí: Még van időm belejönni a versenyzésbe – Miklós Edit

Jó formában érzi magát Miklós Edit alpesi síző, aki a februári pjongcsangi téli olimpia előtt még öt lesiklóversenyen áll rajthoz.


„Jól sikerült a rehabilitáció, a térdeim jól vannak, síelés közben nem fájnak, egyáltalán nem akadályoznak, és ez nagyon fontos” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az olimpiai hetedik helyezett síelő, aki legutóbb januárban sérült meg súlyosan.

Hozzátette, az orvosa, a gyógytornásza és az erőnléti edzője is profi programot állított össze, nekik köszönheti, hogy ismét jó formában van és tagja az élmezőnynek.

A csíkszeredai születésű sportoló emlékeztetett arra, hogy a mostani idényben eddig két lesiklóviadalon indult, és az ötkarikás játékok előtt még ötször szeretne rajthoz állni.

„Még van időm belejönni a versenyzésbe. Szerintem februárra olyan formába fogok kerülni, hogy elérhetem a célomat. Fontos, hogy mindent ki tudjak adni magamból” – vélekedett a Hargitafürdőn készült interjúban.

Mint elárulta, rengeteg időt és energiát fektet a mentális felkészülésbe is, például rendszeresen beszélget sportpszichológussal.

„Minden sérülés, minden akadály kizökkent, de fontos, hogy felálljon és tovább küzdjön az ember. Voltak nehéz időszakaim, ám szerencsére olyan vagyok, hogy hamar felejtek” – fogalmazott Miklós Edit.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.13 23:00:04

Téli sportok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2014-es téli olimpián lesiklásban hetedik lett.

2018.01.09 23:12:19

Téli sportok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Pjongcsang légvonalban több mint nyolcezer kilométerre fekszik Budapesttől, s az egyszeri magyar ember azt sem tudja, eszik-e vagy isszák.

2017.12.14 12:45:30

Téli sportok nemzetisport.hu

Kenya női bobcsapatot indít; Bukás a tömegrajtos gyorskoriban? Részletes program, magyar indulók, helyszínek.