HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.04.25 12:44 Frissítve: 2017.04.25 13:19

Alpesi sí: Jobb, hogy a vébét hagytam ki – Miklós Edit

A legjobb magyar alpesi síző, Miklós Edit még januárban sérült meg súlyosan az Altenmarkt-Zauchenseében megrendezett világkupa-hétvége egyik edzésén. Azóta a legjobb úton halad a gyógyulás felé. A nehézségek nemcsak őt, hanem a szövetséget sem kímélik…

HIRDETÉS

 

Miklós Edit ígéri, teljesen egészséges lesz (Fotó: Török Attila)

„Jobb, hogy a világbajnokságot hagyom ki a sérülésem miatt, mert sokkal rosszabb lenne, ha ez az olimpia előtt történt volna – mondta Miklós Edit a Nemzeti Sportnak a sérülés utáni rehabilitációjáról. – Persze nem volt jó érzés nézni a többieket a vébén. Mindent egybevetve jól vagyok. Hat hét után már mankó nélkül jártam, jelenleg erőnléti edzéseket végzek napi szinten, havonta ellenőrzik az állapotomat. Ki merem jelenteni, hogy  az olimpiára teljesen egészséges leszek! Augusztus-szeptember környékén már felcsatolhatom a síléceket is. Sokkal erősebben szeretnék visszatérni.”

Furcsa kijelenteni, de pozitívuma is van Miklós Edit januári sérülésének. A Nemzetközi Síszövetség nemrég átalakította a támogatási rendszerét, és ezt a hazánkhoz hasonló kis sínemzetek szenvedik meg a legjobban. Összesen 300 ezer svájci frank (86.5 millió forint) juttatás esett ki, bár ebben az évben a FIS kompenzációként még visszaadta az összeg felét… Miklós Edit és stábja versenyeztetése jelentős összeget emészt fel, így a szezon második felében ezt az összeget részben megspórolták.

„Vegyes érzelmek vannak bennem – jelentette ki Kaszó Klára. – Világbajnoki érmet szerettünk volna felmutatni a sportvezetés előtt, de rossz érzés, hogy továbbra is várni kell. Ami a támogatás csökkenését illeti, igyekeztük úgy átcsoportosítani az összegeket, hogy Editék ne érezzék meg a hiányt. Mindent egybevetve a különbség egyelőre nem érezhető. Ha nem lesz jelentős változás a támogatás terén, akkor az olimpiai kvótákba kerülhet. Most öt férfi és két női síző áll kvótát jelentő helyen a világranglistán.”

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.04 09:05:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az amerikai rövid pályás gyorskorcsolyázónak az országváltás miatt egy szezont ki kell hagynia.

2018.06.13 23:02:31

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A női versenyzők tényleg jelezték, hogy nem tudnak tovább dolgozni a válogatott kínai vezetőedzőjével.

2018.06.10 11:15:47

Téli sportok CSINTA SAMU

A hat olimpiát megjáró sílövőt a legnagyobb sikerek elkerülték, mégsem beszél hiányérzetről.

2018.06.08 20:53:48

Téli sportok nemzetisport.hu

Tófalvi Éva az egyetlen romániai sportoló, aki hat téli olimpián indulhatott.

2018.04.28 12:00:58

Téli sportok KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Ádó a rémálmáról, a zacskós levesről és a családi tetoválásról, Sanyi a veszekedésekről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS