Alpesi sí: Fenninger megvédte az összetett világkupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 13:50
Anna Fenninger nyerte meg az utolsó, óriás-műlesikló világkupaversenyt a franciaországi szezonzáró állomáson. Az osztrák duplán örülhetett, mert ezzel az összetett mellett a szakági vetélkedésben is az évad legjobbjának bizonyult.

Női alpesi síben nagyon izgalmas óriás-műlesikló versenynek nézett elébe a mezőny Méribelben. Az összetett és a szakági világkupa sorsa is még nyílt volt. Előbbiben a címvédő osztrák Anna Fenninger és a szlovén Tina Maze, utóbbiban Fenninger és a szintén osztrák Eva-Maria Brem vetélkedett a kristálygömbért.

Összetettben Maze csak 18 pontos előnnyel vezetett Fenninger előtt, így némileg egyszerűsödött a kérdés: amelyikük előrébb végez, megnyeri az összetett párbajt.

Nem is csoda, hogy a fentiekben említett három versenyző végzett az élen az első futamban Fenninger, Maze, Brem sorrendben. A második menetben Brem átvette a vezetést, majd Maze következett. A szlovén nyolc tizeddel lassabbnak bizonyult, így Fennigernek már a második hely is elég lehetett a végső sikerhez.

Az osztrák azonban semmit sem bízott a véletlenre. Egész menetében benne volt a teljes szezonban mutatott kiváló teljesítménye, s végül fölényesen győzött, 38 századdal megelőzve Bremet, valamint 46-tal Mazét.

Így tehát Fenninger egyszerre két versenyt is megnyert: az összetettet és az óriás-műlesikló szakági vetélkedést is.


ALPESI SÍ, VK-VERSENY, MÉRIBEL
Női óriás-műlesiklás

1. Anna Fenninger (osztrák) 2:26.91
2. Eva-Maria Brem (osztrák) +0.38 mp hátrány
3. Tina Maze (szlovén) +0.46

A szakági vk végeredménye
1. Fenninger 542 pont
2. Brem 436
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 357

Az összetett vk végeredménye
1. Fenninger 1553
2. Maze 1531
3. Lindsey Vonn (amerikai) 1087


A sílövőnők tömegrajtos versenyében a fehérorosz Darja Domracseva és a finn Kaisa Mäkäräinen vetélkedett az összetett világkupáért, de Domracsevának sokkal nagyobb esélye volt a végső sikerre. Egyrészt 32 pontos előnnyel vezetett, másrészt a tömegrajtos szakágban sokkal erősebbnek számít.

Domracseva a negyedik helyen végzett, míg Mäkäräinen csak a 13. lett, így a fehérorosz örülhetett. A 28 éves Domracseva először nyerte meg az összetett világkupát.


SÍLÖVÉSZET, VK-VERSENY, HANTI-MANSZIJSZK
Női tömegrajtos (12.5 km)

1. Laura Dahlmeier (német) 35:08.2 (0 büntetőkör)
2. Gabriela Soukalová (cseh) + 7.1 mp hátrány (0)
3. Marie Dorin Habert (francia) +19.9 (2)

A szakági vk végeredménye
1. Franziska Preuss (német) 218 pont
2. Valja Szemerenko (ukrán) 210
3. Domracseva 206

Az összetett vk végeredménye
1. Domracseva 1092
2. Mäkäräinen 1044
3. Szemerenko 865

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik