nemzetisport.hu 2017.01.24 09:04 Frissítve: 2017.01.24 09:04

Alpesi sí: Fejben már az elején eldőlt az egész – Miklós Edit

Már az első pillanatokban eldőlt fejben, hogy Miklós Edit továbbra is keményen megküzd a céljaiért. A világkupaversenyeken kétszeres dobogós síelő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában felvázolta tervét a visszatérést illetően.

„Úgy gondolom, 2018 februárjára már százszázalékos leszek. Persze a célom maradt az olimpiai arany” (Fotó: AFP)

„Fejben már az elején eldőlt, hogy nem változnak a céljaim, mert amikor kitoltak a műtőből, megkérdeztem az altatóorvost, hogy mikor kezdődik az edzés – nyilatkozta Miklós Edit. – Nem teljesen voltam még magamnál. Az első napokban sem voltak fájdalmain, már a harmadik nap lábra álltam, és egyedül tudtam járni. A térdkalácsínam nem szakadt el – ez szerencse, mert egy olyan sérülés nagyon hosszú ideig gyógyulna.”

„Már Csíkszeredában gyógyulok, naponta kétszer-háromszor gyógytornázok. Három hétig itt leszek, utána jön egy kontroll, majd hat héttel később egy újabb. Ha már jobban tudom terhelni a jobb lábamat, akkor elmegyek a kondiedzőmhöz, Zakariás Zsolthoz.”

„A sérülés miatt a pontjaim nem vesznek el, mert bejelentettük a nemzetközi szövetségnek, hogy sérült vagyok, tehát ilyen státuszba kerültem. Ebben az esetben a pontok megmaradnak, csakúgy, mint az olimpiai kvalifikáció.”

„Terveim szerint szeptemberben már lécre állok, remélem, hogy a decemberi Lake Louise-i vk-versenyen elindulhatok. Úgy gondolom, 2018 februárjára már százszázalékos leszek. Persze a célom maradt az olimpiai arany.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.24 00:17:57

Téli sportok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az elismerés magassága mellett máris jött a legalja is.

2018.02.24 00:16:38

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Ha valaki netán népszavazást kezdeményezne névadási ügyben, a magam részéről az Elizabeth, az emut támogatnám – angolul és magyarul is e-vel kezdődik, és hát önerőből egyik sem tud a levegőbe emelkedni.

2018.02.23 13:18:26

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)

„Most meg aztán végképp egy játék az egész, hiszen a váltóval megcsináltuk a lehetetlent.”

2018.02.22 23:59:45

Téli sportok SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Közösen, csapatként voltak a legsikeresebbek az egyenként is közönségkedvenc versenyzőink.

2018.02.23 00:14:02

Téli sportok BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ha joggal állítják rólunk, magyarokról, hogy utolsóként megyünk be a forgóajtón, de elsőnek jövünk ki, akkor e kétes értékű erényünket új téli sikersportágunkban sportszerűen és remekül hasznosíthatjuk. Hegy nélkül, hó nélkül, fagy nélkül is.