HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.07.06 12:25 Frissítve: 2017.07.06 12:33

Alpesi sí: „Csak Lindsey Vonn olyan erős, mint Miklós Edit”

Egyre jobban és talán a vártnál is gyorsabban javul Miklós Edit állapota a januári sérülése után. Az olimpiai hatodik és világkupaversenyeken kétszer is harmadik alpesi síző a tervek szerint a korábbi évek gyakorlatának megfelelően decemberben állt rajthoz elsőként az évadban. Augusztusban már lécre állhat, az olimpiára a lehető legjobb állapotban lesz.

HIRDETÉS

 

Miklós Edit fizikai adottságai a legjobbakéval vetekednek (Fotó: Koncz György)

 

„Jól érzem magam, naponta kétszer edzek és gyógytornázom mellette – mondta Miklós Edit. – Néha én is csodálkozom a fejlődésen, például egyik nap negyvenkilós súllyal guggolok, másnap meg ennek a duplájával is képes vagyok megtenni ezt. Szerencse, hogy csak februárban rendezik a téli olimpiát Pjongcsangban, így van idő, hogy tökéletes formába kerüljek a decemberi első futam után. De augusztusban már lécre állhatok. Ami a sérülés további következményeit illeti, a korábbi évek szokásos felkészülési gyakorlatából az a kétszer egy hét síelés hiányzik, amit tavaly nyáron is el tudtam végezni.”

„Nem lesz könnyű elindulni az első világkupaversenyen a baleset után. Edzőmmel, a stábbal dolgozunk azon, hogy ne legyen bennem semmilyen félelem. Bukások mindig vannak, de fel kell állni és folytatni.”

Az edző, Stefan Abplanalp alátámasztja, amit Miklós Edit szavai is sugallnak. „Csak Lindsey Vonn-nak vannak olyan adottságai, mint Editnek. Csak az amerikai klasszis erős annyira, mint Edit. Az izmai, a felépítése hasonló az olimpiai és világbajnokéhoz. Különös lehet, de a sérülés egy esély. Esély, hogy Edit erősebben térjen vissza. Az idő nekünk dolgozik.”

A svájci tréner hozzátette, hogy amikor Miklós Edit nemrég beülhetett egy DTM-autóba (német túraautó-bajnokság), akkor – bár nem Miklós vezetett – újra érezte benne a versenylázat. Abplanalp megjegyezte, bizonyos szempontból könnyebb Editnek, mert nincs közvetlen riválisa a magyar alpesi sízők között. Ellentétben az osztrák és a svájci sportolókkal rá nem nehezedik mentális nyomás, amikor be kell kerülnie a válogatottba.

Jó hír, hogy a Nemzetközi Síszövetség (FIS) jegelte Miklós Edit ranglistapontjait, így visszatérésekor ugyanúgy a legjobb 15 versenyző között lesz, mint a sérülése idején.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.13 23:02:31

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A női versenyzők tényleg jelezték, hogy nem tudnak tovább dolgozni a válogatott kínai vezetőedzőjével.

2018.06.10 11:15:47

Téli sportok CSINTA SAMU

A hat olimpiát megjáró sílövőt a legnagyobb sikerek elkerülték, mégsem beszél hiányérzetről.

2018.06.08 20:53:48

Téli sportok nemzetisport.hu

Tófalvi Éva az egyetlen romániai sportoló, aki hat téli olimpián indulhatott.

2018.04.28 12:00:58

Téli sportok KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Ádó a rémálmáról, a zacskós levesről és a családi tetoválásról, Sanyi a veszekedésekről.

2018.04.03 23:51:17

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Aljona Savchenko pedig fellélegezhetett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS