Vonn nem indul el mind az öt számában?

Vágólapra másolva!
2010.02.11. 12:47
null
Elképzelhető, hogy Vonn egy-két számnak búcsút int (Fotó: Action Images - archív)
Csütörtökön újra sílécet csatol és edzéssel készül a közelgő téli olimpiára a vancouveri esemény egyik klasszisa, Lindsey Vonn. A múlt heti edzőtáborozás során a három aranyéremre hajtó alpesi síző sípcsontját ütés érte, amelyet hagyományos gyógymóddal kezel: túróval keneget. Amennyiben nem javul az állapota, az is elképzelhető, hogy nem áll rajthoz mind az öt számában.  

A gyógyszeres fájdalomcsillapítás Vonn esetében nem jöhet szóba, illetve doppingveszélyeket rejt. A síző ettől függetlenül, vagy éppen ezért, a természetes gyógymódokban hisz, mint például a tejtermékekben.

„Bármit megteszek, hogy javuljon az állapotom" – mondta egy interjú során Lindsey Vonn, akinek férje és edzője, Thomas Vonn hozzátette: nagyon meglepődne, ha Lindsey nem tudna elindulni az olimpián, de abban korántsem biztos, hogy neje mind az öt számában rajthoz áll.

Az orvosok javaslata ellenére Lindsey nem hajlandó röntgenvizsgálatok elvégzésére: „Fogalmam sincs, hogy törött-e csont, és nem is akarom hallani, hogy eltörött... ugyanis az a szezonom végét jelentené."

A 25 éves Vonn ma már szeretne edzeni, ám egyelőre nem tudni, mennyire hátráltatja ebben a sérülése. „Meglátjuk, hogy megy majd. Tudok gyalogolni, de amikor megpróbálom felhúzni a sícipőmet, alig bírok előre hajolni, és nagy fájdalmaim vannak."

Az amerikai csapat orvosa, Bill Sterett optimistán nyilatkozott az esettel kapcsolatban: „Lindsey hihetetlenül kemény lány. Először nem vette eléggé komolyan a sérülést. Teljesen normálisan készülünk a versenyekre, és mindent megteszünk azért, hogy indulhasson."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik