Szocsi 2014: továbbra is nyitott kérdés az NHL-esek részvétele

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.16. 15:42
Kevesebb mint egy évvel a szocsi téli olimpia kezdete előtt még nem dőlt el, jégre léphetnek-e az oroszországi ötkarikás játékokon az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai is nemzeti válogatottjuk színeiben.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF), az NHL és a játékosok érdekvédelmi szervezete (NHLPA) vezető képviselőinek kétnapos New York-i tanácskozásán nem jutottak dűlőre a felek a kérdésben, s az előzetes bizakodó nyilatkozatok ellenére megállapodás nélkül álltak fel a tárgyalóasztal mellől.

Az NHL több megjelenési jogot akar megszerezni a NOB-tól, illetve az IIHF-től, továbbá a klubtulajdonosok szeretnék, ha az általuk busásan megfizetett játékosok baleset-biztosítása rendeződne.

A szocsi olimpián érdekelt válogatottak szövetségei szerették volna már most biztosan tudni, számíthatnak-e az NHL-ben érdekelt játékosaikra, egyelőre azonban várniuk kell a válaszra, hogy tart-e kéthetes szünetet a profi liga vagy sem az ötkarikás hokitorna idején.

A tengerentúli klubokban játszó sztárok 1998 óta lépnek pályára a téli olimpián országuk válogatottjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik