Szocsi 2014: Pulai Imre az olimpiai indulásért szánkózik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.16. 06:42
A téli olimpiai indulást tűzte ki célul Pulai Imre, aki rajthoz áll a szánkósok soron következő két világkupaversenyén, és a február elején sorra kerülő világbajnokságon is elindul.

A 2000-es sydneyi ötkarikás játékok kenus olimpiai bajnoka az MTI-nek elmondta, ha a vk-ban a mostani és a következő szezonban 40 pontot szerez, mindenképp ott lesz jövőre Szocsiban.

„Negyven ponttal biztos az olimpiai részvétel, ötöt azonban minimum szerezni kell, hogy egyáltalán bármiféle esély legyen a kvóta megszerzésére – fogalmazott Pulai Imre. – Az öt és negyven pontot szerző szánkósok között szelektálnak, azoknak az országoknak a versenyzői, amelyekben csak egy vagy két szánkós van, kedvezőbb elbírálásra számíthatnak. Ha tizenöt pontot sikerül összeszednem, nagy eséllyel kijutok az olimpiára.”

A 45 esztendős sportoló elmondta, Németországban német edzőjével készül a kanadai Whistlerben február 1-jén és 2-án sorra kerülő vb-re, majd egy héttel később a – számára még ismeretlen – Lake Placid-i pályán versenyez, a szezon nyolcadik vk-viadalán, február végén pedig Szocsiban indul a sorozat következő futamán.

A vk-futamokon az első helyezett 100 pontot kap, de mindenki, aki célba ér, kap legalább egy pontot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik