Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: megvannak a magyar indulók

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.18. 09:22
A férfiaknál Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia áll rajthoz magyar részről az egyéni versenyben a Malmőben pénteken kezdődő rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A sportolók már két alkalommal tesztelhették a jégpályát, és csütörtök este a csapatvezetők hivatalos értekezlete is lezajlott a csarnok melletti hotelben.

„A jövő évi szocsi olimpia miatt az oroszok hatalmas pénzeket öltek ebbe a sportágba is, de az edzéseken látottak alapján szintén erősek lesznek a franciák, a németek és az angolok – nyilatkozta az MTI-nek Telegdi Attila szövetségi kapitány. – Egyéniben Knoch Viktortól és Heidum Bernadettől döntőbe kerülést várunk, Viktornál ez bármelyik távon sikerülhet, Berni a hosszabb távokon jó. A váltók esetében alapkövetelmény, hogy a selejtezőkből továbbjussanak."

Az egyéniben induló versenyzőknek mindhárom távon (500, 1000, 1500 méter) kötelező elindulniuk, a nemenkénti szuperdöntőben pedig – amelyet vasárnap rendeznek meg – a távonkénti finálékban pontot szerző korcsolyázók közül a legjobb nyolc állhat rajthoz, de holtverseny esetén ennél többen is elindulhatnak.

A program péntek délután az 1500 méteres versennyel és a váltók selejtezőivel kezdődik, a magyarok az utóbbiakban is érdekeltek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik