Pjongcsang 2018: pénzt kér az NHL a profik szerepléséért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.31. 11:53
Abban az esetben engedik el az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosait a 2018-as pjongcsangi olimpiára, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) fizeti a szerepléssel járó kiadásokat.

Gary Bettman, az NHL első számú vezetője a Stanley-kupa-döntő magyar idő szerint kedd hajnali nyitó mérkőzése előtt elmondta a liga honlapján: az NHL az egyetlen jelentős bajnokság a világon, amely az olimpia miatt kénytelen leállni hetekre. A játékokra csaknem 150 játékost kellene küldeni, így az utazásnak, a biztosításnak és a szállásnak is jelentős tételei, logisztikai problémái vannak. Ahogy fogalmazott: „Nagyon sok-sok-sok millió” dollárról van szó.

Hangsúlyozta: érzi, hogy René Fasel, az IIHF elnöke szeretné megoldani a problémát. A NOB elnöke, Thomas Bach korábban kijelentette, nem kívánnak fizetni a profi ligáknak a sportolói részvételért.

Az ügyben várhatóan legkésőbb januárban születik döntés. Az NHL-esek az 1998-as naganói játékok óta vannak jelen a téli olimpiákon.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik