Északi összetett: Moan nyerte a hajrát Lamy-Chappuis előtt

Vágólapra másolva!
2012.11.24. 12:29
A norvégiai Lillehammerben megkezdődött az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A szombati Gundersen-versenyt a norvég Magnus Moan nyerte a francia Jason Lamy-Chappuis és az osztrák Bernhard Gruber előtt.

A síugrást a norvég Havard Klemetsen nyerte 102 méteres ugrásával, s 20 másodperccel indulhatott előbb a japán Josito Vatabénál. Ők azonban nem tartoznak a legjobb futók közé, így a verseny legnagyobb esélyesének az összetett világkupa címvédője, a francia Jason Lamy-Chappuis számított, aki a harmadik helyről indult 38 másodperces hátránnyal.

A norvég nagyjából fél távig állt az élen, ekkor érte be őt francia és japán riválisa, de közvetlenül a nyomukban érkezett egy ötfős csoport is, köztük a remekül futó norvég Magnus Moannal, illetve a másik Vatabéval, Akitóval akik aztán csatlakozni is tudtak az élbolyhoz.

A hajrát Moan kezdte az élen, akivel csak Lamy-Chappuis tudta tartani a lépést, de ez csak a második helyhez volt neki elég, míg a harmadik végül az osztrák Bernhard Gruber lett.

 

 

ÉSZAKIÖSSZETETT-VK, LILLEHAMMER (NORVÉGIA)
GUNDERSEN-VERSENY
1. Magnus Moan (norvég) 24:46.2
2. Jason Lamy-Chappuis (francia) +1.0
3. Bernhard Gruber (osztrák) +3.3

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik