Curling Eb: a döntőbe jutásért játszhatnak a magyar férfiak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 15:06
Az első osztályba jutást célul kitűző magyar férfi curlingválogatott hibátlan mérleggel nyerte meg csoportjának küzdelmeit, így a második vonal döntőjébe jutásért mérkőzik csütörtökön a németekkel a norvégiai Stavangerben zajló Európa-bajnokságon.

Az Ézsöl Gábor vezette válogatott – az Eb honlapja szerint – szerdán 9–5-re legyőzte a horvát csapatot, s mivel korábban az osztrákokat, a litvánokat, a lengyeleket, a walesieket, a hollandokat és a belgákat is felülmúlta, hét meccsből hét sikerrel zárta a szakaszt.

A második vonal másik csoportjában szintén százszázalékos teljesítménnyel a németek nyertek, akikkel a magyarok csütörtökön 14 órától játszanak a fináléba kerülésért. A párharc vesztese a két csoportmásodik összecsapásának győztese ellen aznap este újra megpróbálhatja kiharcolni a döntőbe jutást.

A női csapat, amelynek Szekeres Ildikó a befejező embere (skip), szerdán a törökökkel játszik, s ha kikap, nem folytathatja szereplését a kontinensviadalon.

A B-csoportból a férfiaknál (16 csapatból) és a nőknél (10 együttesből) is az első két-két helyezett jut fel az élvonalba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik