Alpesi sí: Vonn győzelme, Miklós pontszerző Lake Louise-ban!

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 23:32
Lindsey Vonn győzelmével ért véget Lake Louise-ban a női alpesi síelők lesikló világkupaversenye. A betegségéből felépülő amerikai olimpiai bajnok nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt legerősebb számában. Miklós Edit parádés versenyzéssel a 30. lett, ezzel pontot szerzett a sorozatban!

Alpesi síben ez a szezon eddig nem Lindsey Vonnról szólt a nőknél. No nem azért, mert nem találta a formáját, hanem, mert az idénykezdetre súlyosnak tűnő gyomorbetegséggel küszködött. Az összetett világkupa címvédője az idénykezdet ótamindössze két óriás-műlesikló viadalon állt rajthoz. Söldenben a második futamban kiesett, Aspenben a 21. lett.

Lake Louise-ra muszáj volt meggyógyulnia! A kanadai helyszín nem csak egyszerűen kedvenc helyszínei közé tartozik. Korábban 11 alkalommal győzött itt, tavaly például mindhárom versenyt megnyerte.

Betegség ide vagy oda, idén is Vonn számított a legnagyobb esélyesnek. Némi köd telepedett Lake Louise-ra, egy kis hezitálás után a rendezők zöld utat adtak. Az izgalmak csak Vonn színre lépéséig tartottak: 1.73 másodpercet vert az addig vezető honfitársra, Stacey Cookra. A többiek még Cookot sem tudták megelőzni, így kettős amerikai siker született.

A mezőny fele már leért, amikor félbe kellett szakítani a versenyt, mert a köd rátelepedett a lejtőre, és csak közel két órás szünet után folytatódhatott a verseny. Ez azonban nem zavarta meg a 34-es rajtszámmal induló Miklós Editet, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott, megelőzte többek között az osztrák Andrea Fischbachert is, aki már nyert vk-versenyt ebben a szakágban, és olimpiai bajnok is super-G-ben. Miklós a 30. legjobb időt érte el, ezzel 1 vk-pontot szerzett!

Mklós legutóbb idén januárban ért el hasonló sikert, akkor kombinációban lett 30. St. Moritzban.

Vonnak ez volt pályafutása 54. győzelme a világkupák történetében, és már csak egyetlen elsőség választja el a svájci Vreni Schneidertől, aki az örökranglista második helyén áll. Jó esélye van rá, hogy még a hétvégén befogja, vagy esetleg megelőzze. Lesiklásban 27. viadalát nyerte meg.

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
Női lesiklás:
1. Lindsey Vonn (amerikai)
1:52.61
2. Stacey Cook (amerikai)
+1.73
3. Maria Höfl-Riesch (német) és Tina Weirather (liechtensteini) +1.74
... 30. Miklós Edit
+3.75
A szakági vk állása (még 7 verseny van hátra)
1. Lindsey Vonn
100 pont
2. Stacey Cook
80
3. Maria Höfl-Riesch és Tina Weirather
60
...30. Miklós Edit
1
Az összetett vk állása (még 30 verseny van hátra)
1. Tina Maze (szlovén) 321 pont
2. Kathrin Zettel (osztrák)
260
3. Maria Höfl-Riesch
234
...80. Miklós Edit
1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik