Villásreggeli: Aston Villa-Spurs 1-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.27. 15:12
Houllier éppen ellenünk kezdte birminghami edzői karrierjét októberben. Akkor 2-1-re nyertünk egy vdV duplával úgy, hogy Albrighton is betalált....

Houllier éppen ellenünk kezdte birminghami edzői karrierjét októberben. Akkor 2-1-re nyertünk egy vdV duplával úgy, hogy Albrighton is betalált. Vicces módon a gólszerzők leosztása tegnap is pontosan ugyanígy jött össze. Már csak az kellene a keretes szerkezet tökéletessé tételéhez, hogy a francia edzőt kirúgják még a Villa következő bajnokija előtt. (Na ezt azért nem kívánnám se a klubnak se Houllier-nek.)Houllier éppen ellenünk kezdte birminghami edzői karrierjét októberben. Akkor 2-1-re nyertünk egy vdV duplával úgy, hogy Albrighton is betalált. Vicces módon a gólszerzők leosztása tegnap is pontosan ugyanígy jött össze. Már csak az kellene a keretes szerkezet tökéletessé tételéhez, hogy a francia edzőt kirúgják még a Villa következő bajnokija előtt. (Na ezt azért nem kívánnám se a klubnak se Houllier-nek.)

Két idei Villa elleni meccsünk hasonlóságai ki is merülnek az eredmény és a gólszerzők azonosságában. Most mi szereztünk vezetést - sőt, kétgólos is volt az előnyünk és a második félidőt végigtámadó hazaiak csak az utolsó tíz percben tudtak szépíteni. Tegnap majd' hetven percet emberhátrányban küzdöttünk végig. Kicsit aggaszt is ez a körülmény a holnapi, Newcastle elleni bajnoki okán - jóval fárasztóbb volt ez a Boxing Day mint amilyennek lennie kellett volna. Atkinson marhasága nem csak a Villa elleni meccsünket tette nehezebbé, de éreztetheti hatását a sűrűn sorjázó ünnepi meccseken is.

HÜLYEBÍRÓ

Intézzük el gyorsan a bírózást az elején. Nem gondolom, hogy Atkinson szándékosan szivatott volna bennünket - szerintem egyszerűen ennyire inkompetens a faszi. Az elején nagyvonalúan elnézett két, potenciálisan többhónapos sérülést okozó szabálytalanságot a hazaiaknak - Defoe-t aztán egy véletlen, és sérülésveszélyesnek csak erősen túlzóan nevezhető, Kevin Davis által levédetett "könyöklés" miatt azonnali pirossal elmeszelte három meccsre (tudom, hogy erről megoszlanak a vélemények - szóval hangsúlyozom, hogy csakis a saját nevemben beszélek!:). Ezentúl, még mindig az első félidőben, érvénytelenített egy 50%-50%-es szituációban esett Kaboul-gólt, büntetlenül hagyott egy vdV-nak játékon kívül kiosztott ütést és tévedett két szögletet a kárunkra. A másik oldalon volt egy tizenegyes-gyanús szituáció Gomes és Heskey ütközésénél - szerintem Gomes elérte a labdát és amúgy is hihetetlenül ártalmatlan helyzet volt - ill. elengedtt egy lest Defoe-nak ziccerben. Ja, és még kiosztott egy teljesen nevetséges sárgát Hoggnak egy Modric elleni, a saját tizenhatosunk előterében elkövetett gyengéd szabálytalanságért. Houllier megérezte, hogy ez talán Atkinson második félidős létszámkiegyenlítési tervének az alapköve, és még a szünetben lehozta a srácot. Maradt is a 11 v. 10 a végéig.

A második félidőben ehhez képest klasszis teljesítményt nyújtottak a sporik. Volt egy Huttonnak Albrighton szereléséért kiosztott sárga, de ezen kívül nem emlékszek kiugró balfogásra. Lényeg, hogy egy hónapra való hibát szerencsétlenkedtek össze az első félidő alatt.

MECCS

Már megint a forduló semlegesek számára is legizgalmasabb, legélvezetesebb meccsét játszottuk. (MoTD-összefoglaló és elemzés itt.) Hiába no, a Tottenham Hotspur kifejezés a szórakoztatás egyik szinonimája. A Villa is hozzátette a magáét persze - az első pár percben mindjárt kialakítottak kettő pofás helyzetet is. De el lehet mondani, hogy a kiállításig mindkét csapat tetszetős és pozitív focit játszott.

Első gólunk egy olyan akcióból született amelyben volt szerencsénk megcsodálni a szezon passzát. Modric ötven méteres, fű alatti, oldalváltó csodalabdája Hutton elé eszembe juttatta egy angol humorista Glenn Hoddle-ról szóló poénját:

"I've heard that Glenn Hoddle found God. That must have been one hell of a pass!" (Hallottam, hogy Glenn Hoddle megtalálta Istent. Pokolian zseniális passz lehetett!)

30 méterrel kanyarította a labdát a nitróval tépő Hutton elé, tökéletesen súlyozva, úgy, hogy egyből lehetett középre tenni a támadást kisérő Defoe és vdV irányába. Könnybe lábadt a szemem a szépségtől.

Volt még az első félidőben egy szintén könnyfakasztóan szép támadásunk: és ennél a helyzetnél a lehető legmeglepőbb ember kezébe került a karmesteri pálca. Igen, Wilson volt az, aki labdaszerzés után három méteren belül megkerülte az emberét, játszott egy gyors oda-visszát vdV-vel és egy Friedel bravúr kellett ahhoz, hogy ki ne lőjje a jobb felsőt. (A bíró nem vette észre a jenki hatalmas védését.)

A másik oldalon is voltak helyzetek még a kiállítás előtt is. Kaboul egyszerre volt masszív bástya és leggyengébb láncszem - egyszer egy, csatároknál 30-ról ollózott kapásgóllal felérő védőbravúrral mentett a berobbanó Villa-emberek között az ötösünkön, hogy aztán majdnem gólpasszt adjon Agbonlahornak.

Volt egy végig eszelősen jó teljesítmény is a védőnégyesünkben: Benoit Assou-Ekotto még sosem játszott ennyire tökéletesen, legalábbis amikor én is láttam. Minden csele bejött, magabiztosságot sugárzott - élmény volt nézni, nemcsak a lbdabiztossága miatt, hanem azért is mert az okos és hasznos sarkazástól az esernyőcselig mutatott mindent mi szem-szájnak ingere. Az egyik jelöltem ő lenne a meccs embere címre, ha vdV-t nem választottuk volna azzá közfelkiáltással a Duna jegén.

A félidő végén volt egy kb. öt perces periódus amikor 10 emberrel nem engedük labdához érni a hazaiakat. Rég láttam már ilyen fölényes labdatartást, főleg idegenben - még emberhátrány nélkül is, nemhogy így.

A második félidő aztán nagyon kiszámítható módon alakult: a hazaiak szünet nélkül rohamoztak, mi pedig bőszen védekeztünk mint a felelősségteljes pornósztárok. VdV második gólja, amennyire a semmiből jött annyira eszméletlenre sikeredett! Ajánlom mindenki figyelmébe azt a leheletfinom mozdulatot amivel a holland Bale elé tette a kifelé csorgó labdát a tizenhatosunk előterében! (A fentebb linkelt összefoglalóban nagyon szépen látszik!) Bale aztán tökéletesen tette a dolgát: hülyére vette a hazai védelmet és nagyon okosan bejátszotta a pontosan érkező Lennont, aki nagyon okosan és önzetlenül visszatette Rafa elé a lábdát, aki az egyébként ziccernek messziről sem nevezhető helyzetben kapásból helyezett védhetetlenül a jobb alsóba. Fociba oltott zene volt ez a kontra, nápolyi szupertonikával, hamis kadenciával és meglepő, domináns befejezéssel fűszerezve.

Volt még ezután is pár ígéretesen induló kontránk, amiből nem lett komoly helyzet. Bár a Villa gólja után sikerült egy elfutásunkból összehozni egy szabit Bale-szögben. Nagyon jól rúgta a wales-i, talán a kapufát is súrolta a lövés. Visszatérve Albrighton góljára: igazán nem lehet hibáztatni senkit, tanárian lőtte be a fiatal birminghami a kapu elé. Gomes nem vetődhetett érte, mert Collins éppúgy bele is fejelhetett volna a labdába mint ahogy nem tette. Talán Kaboul jobban tapadhatott volna Collins-ra, de nyugodt szívvel őt sem tudnám kritizálni ezért a gólért.

BÜDÖS EX-GÚNÁR

Bizony! Volt még egy nagyon kellemes adaléka ennek a Villa verésnek, mégpedig az, hogy a Ruud van Nistelrooy-t és Lipcsei Petit is megszégyenítően lófejű Pires is részese volt, Houllier-nek hála! Pires, ahogy várható volt, ezúttal sem tett hozzá semmit a Villa játékához. Viszont sikerült büntetlenül Jenas után rúgnia miután keresztbefeküdt az angol előtt a kispadoknál - sőt, még ő kapott szabadrúgást! Mintha az a pár év el sem telt volna! Harry Bruce Lee-t és Tong-Pót idézően leszájkaratézta a trottyos franciát - komolyan, Pires szerintem jobban le van robbanva mint Redknapp -, aztán Joe Jordan megmutatta, hogy szemmel is lehet ám karatézni. Nevezzetek lehetetlenül kicsinyesnek, de marha jót röhögtem ezen a kis intermezzón. Az is megmosolyogtatott, amikor Palacios bokánrúgta, de azt azért én is helytelenítem valamilyen szinten... :)

No, elég hosszúra sikeredett ez a poszt, úgyhogy a Newcastle-meccs előzetesét már nem tudom ide begyömöszölni - megpróbálok valamit összehozni még holnap délután. Addig is...

YID ARMY!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik