Tottenham-West Brom

Vágólapra másolva!
2013.12.26. 13:12
Vajon sikerül-e még valaha bajnokit nyernünk a Lane-en? Majdnem pontosan két hónappal ezelőtt fordult elő velünk ilyesmi utoljára... durva, nem?...

Vajon sikerül-e még valaha bajnokit nyernünk a Lane-en? Majdnem pontosan két hónappal ezelőtt fordult elő velünk ilyesmi utoljára... durva, nem? Ráadásul az is egy eléggé borzalmas 1-0-ás meccs volt a Hull ellen, aminek végén Huddlestone centikkel hibázta el a hosszú felsőt egy időn túli szabiból. Most sem árt az óvatosság, mert megint olyan csapattal találkozunk, amely nemrég rúgta ki az edzőjét. A West Bromnál még nincs bejelentett utód, de elképzelhető, hogy ők is helyben hagyják az egyik eddigi háttérarcot. Lényeg a lényeg, Geráékban egészen biztosan fehéren fog izzani a bizonyítási vágy. Persze remélhetőleg nem lesznek ezzel egyedül: ha a mi fiaink nem érzik, hogy mekkorára rúgnak a szurkolókkal szembeni tartozásuk kamatai, akkor meg sem érdemlik a biztatást. No, de igazság szerint emiatt azért nem aggódom. Sherwood sem hiszem, hogy engedné nekik jelen helyzetben, hogy tespedjenek. A kezdő sípszótól kezdve eszeveszetten fogunk támadni, ez szinte biztos - hazai pályán még inkább rá fog hajtani újdonsült főedzőnk az AVB-érával való minél élesebb stílusbeli kontraszt kidomborítására.Vajon sikerül-e még valaha bajnokit nyernünk a Lane-en? Majdnem pontosan két hónappal ezelőtt fordult elő velünk ilyesmi utoljára... durva, nem? Ráadásul az is egy eléggé borzalmas 1-0-ás meccs volt a Hull ellen, aminek végén Huddlestone centikkel hibázta el a hosszú felsőt egy időn túli szabiból. Most sem árt az óvatosság, mert megint olyan csapattal találkozunk, amely nemrég rúgta ki az edzőjét. A West Bromnál még nincs bejelentett utód, de elképzelhető, hogy ők is helyben hagyják az egyik eddigi háttérarcot. Lényeg a lényeg, Geráékban egészen biztosan fehéren fog izzani a bizonyítási vágy. Persze remélhetőleg nem lesznek ezzel egyedül: ha a mi fiaink nem érzik, hogy mekkorára rúgnak a szurkolókkal szembeni tartozásuk kamatai, akkor meg sem érdemlik a biztatást. No, de igazság szerint emiatt azért nem aggódom. Sherwood sem hiszem, hogy engedné nekik jelen helyzetben, hogy tespedjenek. A kezdő sípszótól kezdve eszeveszetten fogunk támadni, ez szinte biztos - hazai pályán még inkább rá fog hajtani újdonsült főedzőnk az AVB-érával való minél élesebb stílusbeli kontraszt kidomborítására.

CSAPATHÍREK

Sandro elvileg visszatérhet, Dembélé még lehet, hogy pihenni kényszerül. Paulinho ma tölti le a Suarez bosszantóan kíméletes mellbe talpalásáért kiszabott ítéletének utolsó napját. Rajtuk és két elvileg legjobb középhátvédünkön kívül Lennon és Townsend is sérült - de előbbi játékára talán van némi esély. Talán. Ellenfelünknek nincsenek ilyen problémái - az egyetlen fél-sérült Victor Anichebe, aki egyébként is peremember. Még Anelka is játékra kész. A számunkra talán legaggasztóbb hír a Bőgatyások háza tájáról Ben Foster visszatérése. Jelenleg toronymagasan a legjobb angol kapus - ez önmagában nem lenne nagy szám, de annyival van a vetélytársai fölött, hogy komolya gondokat okozhat nekünk.

Lloris

Walker - Dawson - Vlad - Rose

Lamela - Sandro - Holtby/Dembélé - Siggy/Eriksen

Soldado - Adebayor.

Lamelának jelenleg nincs alternatívája Lennon és Andros hiányában. De egyébként is csak a folyamatos játéklehetőséggel tud majd formába lendülni. Szoknia kell a közeget, hogy előjöjjön belőle az a kurvasok tehetség. Hátul kicsit fáradtak lehetnek a srácok, de ki kell tartaniuk. Holtby megérdemelné a kezdőt, balszélen pedig nem igazán tudok választani Siggy és Eriksen között, sőt Chadlit sem bánnám. Eriksen mondjuk kicsit Lamela-szindrómás nálam. Lehet, hogy őrá is ráférne egy pár meccs sorozatban a játékmester szerepkörben. De akkor mi lesz Holtby-val? Tegyünk még egy lapátot az St. Mary's-ben mutatott vakmerőségre, és álljunk ki egy Lamela-Holtby-Eriksen-Siggy középpályával? Azt azért talán mégse. A 4-4-2-t nem bolygatnám. Ade és Soldado jól megérti egymást, és előbb-utóbb csak sikerül a spanyollal is gól rúgatnunk.

MILESZ?

Megint azt a bizonyos gung-ho hozzáállást várom, ami az eddigi két meccs jobb periódusaiban jellemezte a Sherwood-taktikát. Pedig szükség lenne némi óvatosságra, mert vannak ám spílerek a West Bromnál - és elég pöpec kontrákat tudnak vezetni. Sessegnon, Long, Berahino és Mulumbu is baromi gyors, Amalfitano és Gera pedig jól sáfárkodnak a meglepő megoldásokkal. Szóval megint gólokat várok itt is ott is. A 3-2-es eredmény megismétlődése simán benne van. A védelmünk nem lett jobb, de a csatárjátékunk sem lett rosszabb. Látványos meccsre van tehát kilátás - sajnos a DigiSport a valószínűleg rakkolós Allardyce-Arse derby-t tűzte műsorára. Pedig bíztam a Gera-faktorban, de úgy tűnik mi a magyar műsorszerkesztők pavlovi reflexeire sem lehet számíthatunk. Majd ha a Cardiffal játszanak Zotykóék.

A BBC tippelősdijében Mark Lawrenson 2-1-es Albion-győzelmet jósol, az ezen a héten vele versenyző Guy Mowbray kommentátor ellenben azt mondja, hogy egy sima 2-0-val otthon tartjuk az összes pontot. Bízom én is a sikerben, de azért véssük az eszünkre még a kezdőrúgás előtt, hogy egyáltalán nem vagyunk akkora favoritok a jelenlegi helyzetben, mint amekkorának lennünk illene.

Nyerni kell, mert nem szabad, hogy szem elől veszítsük azt a negyedik helyet. Soldado? Lamela? Tart még a türelem, és persze egy esetleges újabb góltalan meccs után sem fog elfogyni, de azért iparkodjatok, feleim!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik