Tottenham - Sunderland

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.11.09. 13:11
Hétközi forduló, kellemetlen középcsapat ellenféllel. A szombati, jól megérdemelt vereség után újra nehéz feladat előtt állnak liliomfehér...

Hétközi forduló, kellemetlen középcsapat ellenféllel. A szombati, jól megérdemelt vereség után újra nehéz feladat előtt állnak liliomfehér fiaink. A Sunderland ritkán arat győzelmet a White Hart Lane-en - az utóbbi 26 évben csak egyszer sikerült ez nekik, de évek óta most a legerősebb a keretük. Amióta egyre-másra építik az ex-tottenhames játékosokat a csapatukba szépen lépegetnek előre, az edzőjük sem egy kifejezett idióta és nyáron még bankot is robbantottak egy olyan csatárral akit mi is szívesen látnánk Spurs színekben.Hétközi forduló, kellemetlen középcsapat ellenféllel. A szombati, jól megérdemelt vereség után újra nehéz feladat előtt állnak liliomfehér fiaink. A Sunderland ritkán arat győzelmet a White Hart Lane-en - az utóbbi 26 évben csak egyszer sikerült ez nekik, de évek óta most a legerősebb a keretük. Amióta egyre-másra építik az ex-tottenhames játékosokat a csapatukba szépen lépegetnek előre, az edzőjük sem egy kifejezett idióta és nyáron még bankot is robbantottak egy olyan csatárral akit mi is szívesen látnánk Spurs színekben.

CSAPATHÍREK

Defoe, O'Hara, King és Dawson lassan lábadoznak (Woody meg még úgy sem) - rájuk még egy ideig nem számíthatunk. Váratlanabb probléma a félig sérült emberek listájának növekedése... van der Vaart és Lennon mellett Gallas, Corluka és Keane játéka is kérdéses. Rafa és Azza hiánya egyértelműen látszódott Boltonban, míg Gallasnak minden bizonnyal jót tenne a pihenő. Az más kérdés, hogy Bassong jelenléte Kaboul mellett a védelem közepén jót tenne-e a csapatnak. Összesen tehát potenciálisan 10 emberünk is hiányozhat. (Huddlestone megúszta az eltiltást.)

A Sunderland-nél Bent a legfontosabb potenciális hiányzó - még nem dőlt el, hogy pályára léphet-e vagy sem. Frazier Campbell biztosan hiányozni fog. Így a támadásbefejezés könnyen lehet, hogy Asamoah Gyan reszortja lesz majd - állapodjunk meg annyiban, hogy semmivel sem kellemesebb ellenfél Bentnél.

KINYERMA?

Várhatóan Redknapp a hazai pályán szokásos támadó szellemben küldi pályára a kezdőt. Rafa egészségétől függ, hogy kettő vagy egy csatáros rendszerben megyünk neki a Sunderlandnek. Crouch alighanem mindenképp kezdő lesz - vdV-tal nagyon jól megértik egymást ha pedig a holland nem lesz akkor is összesen kettő bevethető csatárunk marad. Egy Crouch-Pav csatárkettős nem éppen a középső védők álma, viszont a gyors játékot sem kifejezetten segíti a két colos együttes jelenléte.

Lennon esetleges kimaradásával újabb lehetőséget kaphat Niko, de talán túl sokat rontott a renoméján Boltonban és így még az is lehet, hogy Bentley kománk lesz a kezdőrúgásnál a pályán. Szigorúan a boltoni meccs alapján talán az angol csapatba kerülésében bizakodnék - a pár perc alatt amit kapott volt egy kifejezetten jó beadása és Hutton gólja előtt is jól vitte el az emberét a skót elől.

Meglepő lenne, ha Sandro újra a kezdőben találná magát. Harry kissé szokatlan módon hevesen kritizálta a meccs utáni interjúban. Legutóbb még Bent-nek esett így neki Redknapp és akkor nem lett kifejezetten pozitív hatása a szavainak. Rossz meccse volt a brazilnak szomaton (de kinek nem?) de nem könnyítette meg a dolgát, hogy a formán kívüli Palacios-szal volt párban. Huddlestone talán szólt volna neki az első labdavesztése után, hogy ha ennyit pepecsel akkor rendre szerelik majd.

Legutóbbi Sunderland elleni meccsünkön szépen kitömtek bennünket a Stadium of Light-ban. 3-1-re kaptunk úgy, hogy a Macskák három büntetőjéből Gomes kettőt megfogott... szóval kinézett akkor egy még csúnyább gólkülönbség. Akkor még a fél csapatnak volt tottenhames múltja - a mai meccsen a sérülések, eligazolások ill. formahanyatlás következtében alighanem csak Steeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed lép majd pályára az öregfiaink közül.

A Sunderland és a Bolton kifejezetten hasonló stílusban játszik. Mindkét csapat hajlamos a keménykedésre, de vannak fineszes játékosaik is. Steve Bruce sosem szokta bunkerfocival pályára küdeni a csapatát, még az Old Traffordon vagy a Stamford Bridge-en sem. A Lane-en is bátran fognak játszani, és nem lenne meglepő ha ma sem ki húznánk ki kapott gól nélkül. Szóval minimum három gólt várunk - egy 2-1-es győzelem tökéletesen meg is felelne.

VÁRHATÓ KEZDŐ

Gomes - Hutton, Kaboul, Bassong, BAE - Bentley, Hudd, Modric, Bale - Pav, Crouch

vagy

Gomes - Hutton, Kaboul, Bassong, BAE - Lennon, Hudd, Modric, Bale, vdV - Crouch

Ez a kettő összeállítás talán a legracionálisabb. Személy szerint kipróbálnánk Pavljucsenkót Rafával elől, de kétlem, hogy Redknapp osztaná ezt a nézetet.

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Van der Vaart nem meglepő módon bezsebelte az októberi Hónap Premier League Játékosa címet (az edzői elismerést Moyes kapta).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik