Tottenham Hotspur - Benfica

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 19:03
Nincs mese, idén már csak egy valós feladata van csapatunknak: mégpedig minél messzebb jutni az Európa Ligában. A bajnokságot elcsesztük már...

Nincs mese, idén már csak egy valós feladata van csapatunknak: mégpedig minél messzebb jutni az Európa Ligában. A bajnokságot elcsesztük már a Norwich elleni totál vállalhatatlan szarral, de még egy Chelsea elleni bravúrgyőzelem visszahozhatott volna bennünket a szakadék széléről. Ehelyett azonban nemhogy visszajöttünk volna, de tulajdonképp különösebb nyomás nélkül levetettük magunkat a mélybe. Abráék önmagukhoz képest (de igazság szerint minden mérce alapján) kifejezetten enerváltan és laposan fociztak. Bár a szünet után Oscar beállásával került egy kis élet a csapatba, de nem lehet azt mondani, hogy érett volna a gól. Erre gyors egymásutánban Vertonghen, Sandro és Walker is adott egy-egy gólpasszt egy-egy nyugat-afrikai csatárnak. Michael Oliver elbaszott piros tizi kombója Eto'o sokadik homorítása után persze nem segített (sőt eldöntötte a meccset), de ne bújjunk e mögé. Kaboul piroslapját egyébként szerencsére visszavonta a szövetség, tehát legalább az eltiltást megúsztuk. De ettől még nem változik a tény: a BL-helyről lemondhatunk. Innentől marad a szokásosnál nagyobb érzelmi töltettel rendelkező bajnoki meccsek minél sikeresebb abszolválása (NLD, Pool idegenben, kisebb városi derby-k), illetve az EL. Utóbbi sorozatban a lehetséges legkeményebb ellenfelek egyike jön ma szembe. A Benfica tavaly döntős volt, és a játék képe alapján ők álltak közelebb a trófeához, de nem volt szerencséjük. Most minden bizonnyal javítani szeretnének.Nincs mese, idén már csak egy valós feladata van csapatunknak: mégpedig minél messzebb jutni az Európa Ligában. A bajnokságot elcsesztük már a Norwich elleni totál vállalhatatlan szarral, de még egy Chelsea elleni bravúrgyőzelem visszahozhatott volna bennünket a szakadék széléről. Ehelyett azonban nemhogy visszajöttünk volna, de tulajdonképp különösebb nyomás nélkül levetettük magunkat a mélybe. Abráék önmagukhoz képest (de igazság szerint minden mérce alapján) kifejezetten enerváltan és laposan fociztak. Bár a szünet után Oscar beállásával került egy kis élet a csapatba, de nem lehet azt mondani, hogy érett volna a gól. Erre gyors egymásutánban Vertonghen, Sandro és Walker is adott egy-egy gólpasszt egy-egy nyugat-afrikai csatárnak. Michael Oliver elbaszott piros tizi kombója Eto'o sokadik homorítása után persze nem segített (sőt eldöntötte a meccset), de ne bújjunk e mögé. Kaboul piroslapját egyébként szerencsére visszavonta a szövetség, tehát legalább az eltiltást megúsztuk. De ettől még nem változik a tény: a BL-helyről lemondhatunk. Innentől marad a szokásosnál nagyobb érzelmi töltettel rendelkező bajnoki meccsek minél sikeresebb abszolválása (NLD, Pool idegenben, kisebb városi derby-k), illetve az EL. Utóbbi sorozatban a lehetséges legkeményebb ellenfelek egyike jön ma szembe. A Benfica tavaly döntős volt, és a játék képe alapján ők álltak közelebb a trófeához, de nem volt szerencséjük. Most minden bizonnyal javítani szeretnének.

CSAPATHÍREK

Dawson, Dembélé, Capoue, Lamela, Chiriches. Elvileg rájuk szűkült a sérültjeink listája. A belga és az argentin nekem személy szerint nagyon hiányoznak, de a többieknek is nagy hasznát vehetnénk. Mindegy, azért krízisről nem beszélhetünk. Lloris marad szerintem a kapuban, előtte is a lehető legerősebb négyes kezd majd, ha jót akarunk. A középpályán, illetve legelöl van variációs lehetőség. Én valahogy így kezdenék:

Lloris

Walker - Kaboul - Vertonghen - Rose

Lennon - Sandro - Eriksen - Siggy/Townsend

Soldado - Adebayor.

Azonban szinte biztos, hogy Bentalebnek megint kezdenie kell, szóval ne szokjunk hozzá a fenti névsorhoz. De még a két csatárhoz sem. Én amellett is a Soldado-Ade duót favorizálnám, hogy a portugál Rekordmeistert megilleti a világ minden tisztelete. Otthon vagyunk, Európában vagyunk. Európában otthon vagyunk. Történelmi kötelezettségeink vannak ebben a sorozatban, no meg a nézők sem akarnak beszari tilitolit bámulni.

MOTIVÁCIÓ

Nem kell szerintem extra hegyi beszéd. Európa egyik állócsillaga jön hozzánk: kilenc európai kupadöntő, kettő BEK-győzelem, ráadásul a második alkalmával bennünket gyűrtek le egy kis bírói segítséggel az elődöntőben. Mackay és Gervais bosszúért kiált! Meg aztán alighanem a játékosaink számára s egyértelmű, hogy ebből már nem lesz BL-hely. Ahhoz túlságosan sokszor csináltak komplett hülyét magukból. Szóval semmi mentséget nem tudok elképzelni arra az esetre, ha nem úgy állnánk fel a Story4 képernyője elől, hogy a srácok mindent megtettek.

A Benfica legutóbbi látogatása alkalmával így festett a programfüzet. Akkor 2-1-re nyertünk, és kiestünk.

A Benfica csodás csapat. Sajnos a BL-hez talán nem elég izmosak az oligarchák és sejkek korában. De természetesen a klub kabalaállatának egyetlen tollpihéjében több méltóság és elegancia lakozik, mint a Chelsea, a City vagy a PSG legújabb kori kumulatív történetének egészében. Őket igazi megtiszteltetés lenne kiejteni, remélem mindezt átérzik a srácok is. Kicsit sajnálom, hogy Aimár már nincs a csapatnál, de nélküle is erős az argentin kontingens, és még vagy egy Amorimjuk is - és nem vagyok biztos benne, hogy ő nem azonos a győri kézisek atomkezű amazonjával. Simán kinézném a csajból, hogy szarrá dominálná bármely csapat középpályáját.

COME ON YOU SPUUUURRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik