Tottenham - Bilbao: 2-1 - Főpróba pipálva

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.08.08. 06:08
Az első felvonás inkább lehúzásra sikeredett - a meccsre kilátogató nézők legalábbis biztosan így gondolták a szünet előtti szerencsétlenkedést...

Az első felvonás inkább lehúzásra sikeredett - a meccsre kilátogató nézők legalábbis biztosan így gondolták a szünet előtti szerencsétlenkedést látva. A második játékrészben viszont azért történt némi kárpótlás - két villámgyors gól, mindkétszer szélső assziszttal és csatár befejezéssel. Szóval ez mindenképpen jó ómen, még akkor is ha könnyen megeshet, hogy sem Crouch, sem Defoe nem lesz a klub alkalmazottja néhány nap/hét múlva. A meccs legpozitívabb aspektusa Modric fogadtatása volt - na meg a horvát szünet utáni játéka is nagyon bíztató volt. Szünet után az egyik fórumon megjelent egy nehézzé verifikálható "bennfentes" infó, miszerint a szünetben az öltözőben Niko odafordult Modric-hoz és csak annyit kérdezett "képes lennél elhagyni a klubot ilyen fogadtatás után?" A fáma forrás szerint Luka válasza "I can't" volt. Ami persze jelentheti azt is, hogy "nem tudom elhagyni azt a csapatot, ahol ennyire szeretnek" meg persze az is, hogy "nem tudom elhagyni, mert Levy nem enged." Tulajdonképpen mindegy mi az oka annak, hogy marad, mert úgy tűnik nem fog hisztizni és sztrájkolni mint egy szintén kelet-európai elődje.Az első felvonás inkább lehúzásra sikeredett - a meccsre kilátogató nézők legalábbis biztosan így gondolták a szünet előtti szerencsétlenkedést látva. A második játékrészben viszont azért történt némi kárpótlás - két villámgyors gól, mindkétszer szélső assziszttal és csatár befejezéssel. Szóval ez mindenképpen jó ómen, még akkor is ha könnyen megeshet, hogy sem Crouch, sem Defoe nem lesz a klub alkalmazottja néhány nap/hét múlva. A meccs legpozitívabb aspektusa Modric fogadtatása volt - na meg a horvát szünet utáni játéka is nagyon bíztató volt. Szünet után az egyik fórumon megjelent egy nehézzé verifikálható "bennfentes" infó, miszerint a szünetben az öltözőben Niko odafordult Modric-hoz és csak annyit kérdezett "képes lennél elhagyni a klubot ilyen fogadtatás után?" A fáma forrás szerint Luka válasza "I can't" volt. Ami persze jelentheti azt is, hogy "nem tudom elhagyni azt a csapatot, ahol ennyire szeretnek" meg persze az is, hogy "nem tudom elhagyni, mert Levy nem enged." Tulajdonképpen mindegy mi az oka annak, hogy marad, mert úgy tűnik nem fog hisztizni és sztrájkolni mint egy szintén kelet-európai elődje.

Közbevetőlegesen szeretnék elnézést kérni a kései poszt miatt is, a nyár eddig is rányomta a bélyegét a bejegyzések gyakoriságára, de eddig legalább barimeccsek után gyorsan jött az értékelés... Engesztelésképp itt egy klip Luka megmozdulásairól, minden benne van, nemcsak a sikeres megoldások (a hangot mondjuk vegyétek le, mert egy rakás szar megy alatta a valódi hang helyett):

(Egyébként ajánlom a feltöltő youtube-oldalát mindenkinek aki élvezi Modric játékát - rengeteg meccsről találhattok ott Luka-kivonatot.)

Az első gólunk előtti löbbölt indítás Bale-nek egészen zseniális volt. Osztott még egy ilyet Defoe-nak is, de egyre csiszolatlanabb fekete gyémántunk nem tudott vele mit kezdeni. Persze igazságszerint Defoe eddigi előszezonos meccsei közül toronymagasan emelkedett ki a tegnapi, és nem csupán a gólja miatt. Ő is és Crouch is elfogadható dolgokat műveltek szünet után (nem igazán tudok sokat arról ami az első félidőben történt, lemaradtam róla, de a beszámolók alapján fájdalmas élmény lehetett.) Amennyire szokatlan volt a két csatárgól az előző szezon tükrében annyira papírforma volt, hogy kihagytunk egy tizenegyest - ezúttal Niko volt a nagylelkű elkövető. Mondjuk az is hozzátartozik a történethez, hogy Lennonnak nem kellett volna feltétlenül elesnie a büntetőhöz vezető becsúszásnál - hihető bukfenc volt, de attól még nem volt jogos, szóval remélhetőleg ez volt az utolsó ilyenünk a szezonban...

Crouch gólja több szempontból is szívderítő volt: Modric indítása, Bale elfutása és okos beadása valamint Crouch már-már akrobatikus befejezése okán is. Videó alant:

Defoe találata előtt nehéz lenne megmondani, hogy Kaboul vajon szándékosan tette-e Lennon elé a labdát, mindenesetre le a kalappal, ha igen. Azza pontosan és jó ütemben tette középre a labdát Defoe pedig megtévesztően biztos lábbal vágta a léc alá a beadást. A videót itt találjátok.

Pályán kívül gőzerővel dolgozik a klub az igazolásokon, eddig részleges sikerrel - ha igaz Lassana Diarra érkezése már el van döntve. Minden érintett aláírása ott szikkad a szerződésen, csak idő kérdése a hivatalos bejelentés. (Ha.) Sandro sérülésével, Wilson valószínűsíthető távozásával és Huddlestone sérülékenységével együtt van ráció a francia megszerzésében. Meg aztán a legutóbbi Real-szerzeményünk elég jól bevált. Csatárposzton még várható komoly mozgás (legalábbis depis leszek, ha minden marad a régiben...), Llorente lesz szerintem a nagy Ő, elégedett is lennék az ő érkezésével, de Adebayor sem szomorítana el annyira mint illene. Rossi nagyon meglepne, a két afrikai élő legenda pedig kétlem, hogy aláírna egy BL-ből (ideiglenesen:) kiszorult csapathoz. A védelem is változhat még, a legvalószínűbb, hogy Sambát elhozzuk a Rovers-ből 10 milláért plusz egy holt súlyért cserébe.

Egyébként úgy tűnik, hogy van der Vaart felépül a szombati szezonnyitóra a Brightonban összeszedett kisebb sérüléséből. Nagy szükség lesz a játékára, mert az Evertonnal mindig meggyűlik a gondunk.

Végezetül, nem mehetünk el szó nélkül a hétvége sajnálatos észak-londoni eseményei mellett. Még nagyon ködösek a részletek, de annyit lehet tudni, hogy 150-200 idióta garázda kihasználta a lobbanékony hangulatot, és egy tragikus kimenetelű rendőri rajtaütést használtak ürügyként egy kis régimódi fosztogatás, törés-zúzás kedvéért. Csak remélhetjük, hogy hamar lehűlnek az indulatok, mert a forrongás sem a helyiek sem a klub érdekeit nem szolgálják. Előbbi egyértelmű, utóbbi pedig azzá válik, ha belegondolunk mennyire festenek vonzóan a potenciális szponzorok számára a tottenhami éjszakát beragyogó égő emeletes buszok és kitört, kifosztott kirakatok.

No, de inkább térjünk vissza a foci megnyugtatóan triviális világába...

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik