Teljes csőd: Spurs-Norwich 1-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.04.09. 20:04
Ha Harry-n múlt volna alighanem Jézus sem támad fel. Annyi lehetőségünk volt arra, hogy kimásszunk a saját magunk által ásott gödörből - mindannyiszor...

Ha Harry-n múlt volna alighanem Jézus sem támad fel. Annyi lehetőségünk volt arra, hogy kimásszunk a saját magunk által ásott gödörből - mindannyiszor elszalasztottuk. Tragikusan rossz felfogásban álltunk hozzá már a Sunderland elleni meccshez is - véleményem szerint már akkor elértük a lejtő legalját, és sajnos ma sem indultunk el fölfelé, hanem úgy tűnik hosszabb távra berendezkedtünk a béka segge alatt. Jó lesz az nekünk, úgyis jön a nyári kánikula... minek is jutnánk be a BL-be? Ezzel a teljesítménnyel, és ezzel a lusta, de mégis kapkodóan beszari hozzáállással semmi keresnivalónk Európában - de a White Hart Lane-en sem, ez a szégyenteljes nulla játék nem méltó a stadionhoz és az azt megtöltő közönséghez.Ha Harry-n múlt volna alighanem Jézus sem támad fel. Annyi lehetőségünk volt arra, hogy kimásszunk a saját magunk által ásott gödörből - mindannyiszor elszalasztottuk. Tragikusan rossz felfogásban álltunk hozzá már a Sunderland elleni meccshez is - véleményem szerint már akkor elértük a lejtő legalját, és sajnos ma sem indultunk el fölfelé, hanem úgy tűnik hosszabb távra berendezkedtünk a béka segge alatt. Jó lesz az nekünk, úgyis jön a nyári kánikula... minek is jutnánk be a BL-be? Ezzel a teljesítménnyel, és ezzel a lusta, de mégis kapkodóan beszari hozzáállással semmi keresnivalónk Európában - de a White Hart Lane-en sem, ez a szégyenteljes nulla játék nem méltó a stadionhoz és az azt megtöltő közönséghez.

Redknapp, ahogy a kommentek között már előjött, párszezonos edző, rövid távú megoldás, akár tetszik akár nem - a mások által generált krízist bizonyítottan nagyon ügyesen meg tudja oldani (láthattuk ezt Ramos kirúgását követően, de a nyári Modric-saga után is), de most (többek között) az ő hibájából jutottunk el idáig. Nem látszik, hogy lenne bármi fogalma arról, hogy mihez is kezdjen ezzel a helyzettel. Ha több kell annál, hogy hagyja a srácokat felszabadultan játszani, akkor bukta van. Nem tudta megakadályozni a krízis kialakulását, most pedig már hetek óta nem tud semmit tenni a hullámvölgyszakadékból való kilábalás érdekében. Olyan szinten vagyunk minden tekintetben a padlón, hogy még Kingre is átragadt a fatális önbizalomhiány, sőt olyan produkciót tudott nyújtani amilyet Titus Bramble legrosszabb napjain is vállalhatatlanul cikinek érzett volna.

A rögzített szituációk szolgáltatják a legnagyobb támadási felületet Harry ellen. Ott lehet kábé tárgyilagosan leszűrni, hogy szart sem foglalkozunk a témával edzéseken. Legalábbis a fájdalmasan szemet szúró tény, miszerint a mi pontrúgásaink rendre ártalmatlanabbak egy doboz vattánál, míg az ellenfél szögletei és szabijai rendre bábeli zűrzavart idéznek elő a kapunk előterében, erre enged következtetni. Mert ugye az nem létezik, hogy ennyire szarul jönnénk ki a pontrúgásokból, ha akár minimális időt is szentelnénk a gyakorlásuknak a meccsek közötti (a jelek szerint) elvesztegetett napokon...

Szombathoz hasonlóan ma sem látszott a játékosokon az, hogy tudatában lennének mennyire megengedhetetlen az újabb hazai botlás. Nem tudom felfogni, hogy az utóbbi hónapok eredménysora után miként lehetett kiengedni a Norwich-ot a kapuja előteréből anélkül, hogy kétgólos előnyt szereztünk volna... Hova tűntek a szüntelen első félidei rohamok? Mióta oké, hogy hazai pályán egy újonc csapatot nem tudunk beszorítani? Miért kell még mindig Livermore-ra rakni a felelősség súlyát egy ennyire sorsdöntő meccsen? (Oké, hogy ma nem lógott ki a csapatból, hiszen mindenki azért versenyzett, hogy alulmúlja a másikat.) Miért tűnhetett jó döntésnek Adebayor, vdV és Parker együttes jegelése? Látta már valaki jól játszani Rafát csereként? Látta már valaki labdabiztosan játszani Jake-et tapasztalt védekező középpályás társ nélkül? Látta már valaki Modric-ot elfogadhatóan játszani idén Parker nélkül?

Természetesen nem lenne szabad Redknapp-et okolni mindenért - sőt, nyilván a legnagyobb seggberúgásokat a pályán szerencsétlenkedő idiótáinknak kellene kiosztani. De ószövetségi zsidó szokás szerint lehet, hogy érdemes lenne kijelölni egy bűnbakot, ráolvasni minden bajunkat és kizavarni a sivatagba, hagy tépjék szét a sakálok, ezzel megszabadítva bennünket a rontástól. Legalábbis jobb nekem nem jut eszembe. A Sunderland-nél sem Steve Bruce volt minden gonosz forrása, mint ahogy a Chelsea-nél sem csak AVB volt a hibás a (miénkhez képest, induri-pinduri) krízis kialakulásában. Sokkolni kell a csapatot valamivel, mert magunktól nem térünk észre. Nem mondom, hogy Redknapp menesztésével kellene elérni ezt a sokkot, ez csak a legegyszerűbb, legprimitívebb opció lenne. De az az összeomlás amit február óta produkálunk radikális kezelést kíván.

Egyszerű a képlet: ha lemaradunk a BL-ről, akkor búcsút inthetünk a kulcsjátékosaink jó részének. Modric tuti, hogy lelép. Bale, dettó. Adebayor kullog vissza a Shitty-hez. Kaboul alighanem elfogadja a PSG ajánlatát. King visszavonul. VdV talán marad, mert már nem mai csirke. Parkert, Lennont és Walkert még esetleg meg tudjuk tartani, bár lehet, hogy a Pool jenki tulajai elviszik őket a brit kollekciójukba.

Nehéz most pozitívan gondolkodni. Abszurd módon még most sincs veszve minden, de miért bíznánk még bármiben? A mai meccs alapján semmit sem várhatunk el a csapatunktól. A legalapvetőbb evidenciákat sem. Azt sem, hogy mindent megtesznek a győzelemért...

Hogy lesz ebből feltámadás?

Nem tudom. De lesz.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik