Teher nélkül: Manszúr-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.01.22. 06:01
A forduló többi eredményétől függetlenül eléggé nyugodtan készülhettek a fiúk a mai meccsre. A sejk valódi erődítményt épített az Eastlands...

A forduló többi eredményétől függetlenül eléggé nyugodtan készülhettek a fiúk a mai meccsre. A sejk valódi erődítményt épített az Eastlands helyére - a szezonban 100%-os Yayáék hazai bajnoki mérlege. Ha létezik olyan, hogy kalkulálható vereség, akkor ez a mostani párharc bizony az. Ennek ellenére nem érzem úgy, hogy előre lefutott lenne ez a meccs. A srácainkban minden bizonnyal nyomot hagyott a csúnya augusztusi pofon, és minden erejükkel azon lesznek, hogy bebizonyítsák, a két csapat messze nem áll olyan távol egymástól erőben és tudásban mint aznap tűnt. Mindkét oldalon lesznek nagyon fontos hiányzók, ennek ellenére nyílt sisakos küzdelmet várok. Az óvatoskodás sosem volt Harry ismertető jele, és idén mintha Mancini is leszokott volna róla. A támadófoci ünnepe lesz az ebéd utáni csörte - az adok-kapokból pedig tényleg bármi lehet. Persze az is lehet, hogy Mancini a hiányzókra hivatkozva teletömi a pályát védekező indíttatású játékosokkal... de remélem nem így fog történni. Tavaly és tavaly előtt is Peter Crouch döntött a két csapat manchesteri meccsén - egyszer a City, egyszer a Spurs kapusát mattolta, és mindkétszer az ő gólja/öngólja döntötte el a BL-indulás kérdését. Most nem lesz Crouch, de gólokból aligha lesz hiány.A forduló többi eredményétől függetlenül eléggé nyugodtan készülhettek a fiúk a mai meccsre. A sejk valódi erődítményt épített az Eastlands helyére - a szezonban 100%-os Yayáék hazai bajnoki mérlege. Ha létezik olyan, hogy kalkulálható vereség, akkor ez a mostani párharc bizony az. Ennek ellenére nem érzem úgy, hogy előre lefutott lenne ez a meccs. A srácainkban minden bizonnyal nyomot hagyott a csúnya augusztusi pofon, és minden erejükkel azon lesznek, hogy bebizonyítsák, a két csapat messze nem áll olyan távol egymástól erőben és tudásban mint aznap tűnt. Mindkét oldalon lesznek nagyon fontos hiányzók, ennek ellenére nyílt sisakos küzdelmet várok. Az óvatoskodás sosem volt Harry ismertető jele, és idén mintha Mancini is leszokott volna róla. A támadófoci ünnepe lesz az ebéd utáni csörte - az adok-kapokból pedig tényleg bármi lehet. Persze az is lehet, hogy Mancini a hiányzókra hivatkozva teletömi a pályát védekező indíttatású játékosokkal... de remélem nem így fog történni. Tavaly és tavaly előtt is Peter Crouch döntött a két csapat manchesteri meccsén - egyszer a City, egyszer a Spurs kapusát mattolta, és mindkétszer az ő gólja/öngólja döntötte el a BL-indulás kérdését. Most nem lesz Crouch, de gólokból aligha lesz hiány.

CSAPATHÍREK

A biztos sérültek: Sandro, Gallas, Corluka, Huddlestone (Bentley, Jenas). Igen, hiába keresitek Ledley King nevét a listán - csapatkapitányunk húzódása úgyahogy rendbejött. Azonban csak ma reggel dől el, hogy végül is pályára tud-e majd lépni. Hatalmas pluszt adna a csapatnak - gondoljunk csak szegény Dawson és Kaboul fejetlen védekezésére az augusztusi taknyolás alkalmával. Ha King bármelyikük oldalán végig tudná játszani a meccset az megduplázná az esélyeinket a jó eredmény elérésére. Sosem lehet eldönteni, hogy Redknapp most kavarja-e vagy nem kavaja... mindenesetre nem hangzott se nem túl bzakodónak se nem teljesen pesszimistának Ledley játékát illetően. A védelem közepét leszámítva nincs nyitott kérdés a kezdőnket illetően, nagyon meglennék lepve, ha nem a

Friedel

Walker - Kaboul - King/Dawson - Assou-Ekotto

Lennon - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Defoe

alkotta tizenegy sorakozna fel a kezdőrúgásnál. Elbizakodottság nélkül állíthatjuk, hogy ez a csapat senki ellen sem lenne esélytelen. Oké, Adebayor nyilván hiányozni fog - de legalább nemcsak tőlünk, hanem az ellenféltől is. Defoe pedig hiper-motivált lesz, ebben biztosak lehetünk. (Hogy ez mennyire fog pozitív módon megmutatkozni a teljesítményében az persze rejtély, de legyünk csak optimisták). Van der Vaart alighanem kevesebbet fog a saját térfelünkön somfordálni labdáért kuncsorogva mint általában. Lehet, hogy inkább leszünk 4-4-2 mint 4-4-1-1.

Mancininek is vannak gondjai a csapatösszeállításnál. Hiába övé a PL messze legpöpecebb kerete, Yaya Touré és Kompany olyan szinten voltak meghatározó szereplői a Sejk-projekt eddigi sikereinek, hogy a hiányukat még az Etihadban is megérzik. Sérült azonban nincs a házuk táján, szóval annyira nem kell őket sajnálni. David Silva, Balotelli és Micah Richards is játékra kész.

Yaya távollétében Mancini kénytelen lesz a de Jong-Barry-Milner-Hargreaves négyesből választani védekező középpályást. Nehéz idők járnak szegény taljánra. A Csapat többi része itt is eléggé adva van: Hart - Richards, Lescott, Savic, Clichy - Silva, de Jong, Nasri - Agüero, Dzeko, Balotelli. Vagy Dzeko helyett Milner, ha mégsem akar gung-ho módon a lecsóba csapni Mancini. Esetleg azt is el tudom képzelni, hogy Barry foglalkoztatására is keres magának valami okot (ha mást nem, akkor azt, hogy de Jong-nak kifelé áll a szekérrúdja).

TÖRTÉNELEM

Jelen esetben irreleváns. A Manchester City Manszúr sejk előtti formájában megszűnt létezni, szóval mit sem számít, hogy az utóbbi két évtizedben hülyére nyertük magunkat ellenük - már amikor éppen a PL-ben szerepeltek. Azok az évek is milyen messzinek tűnnek, amikor még egy köztörvényes thaiföldi sikkasztó tömködte az otthonról kilopott pénzzel Sven-Göran Erikssont. Régi szép idők... Az utóbbi 10 évben általában szoros meccseket játszottunk a City-vel: elvétve találunk arra példát, hogy egynél több gól döntött a két csapat között. A kirívó példák a Hughes kirúgását elősegítő 3-0 (azzal a gyönyörű Kranjcar góllal a végén), illetve természetesen az 1-5, Dzeko négyesével. Anomália volt mindkettő, és most is inkább szoros eredmény néz ki.

Ha Parker visszatalál a sérülését megelőző formájához, ha Modric képes lesz diktálni a tempót, ha Lennon és Bale magabiztosan és kitartóan ostromolják a széleket, ha van der Vaart-ot ismét megszállja az ihlet, ha Defoe újra mesterlövész hangulatban lesz, ha Assou-Ekotto és Walker fegyelmezetten védekeznek, ha Kaboul/Dawson dominálni tudja a kapunk előtti légteret, ha King lesz, ha Friedelnek nem kell sokat futkároznia, akkor minden esélyünk megvan a pontszerzésre. Ha nem lesz mindenki topon vagy legalább annak közelében, akkor viszont Manciniék rutinból bedarálnak minket. De miért is ne nyújtaná mindenki a legjobbját? Az ehhez hasonló hollywood-kategóriás meccsekre nagy százalékban fel szokta szívni magát a csapat. Hatalmas alkalom lesz, teltház, legitim üldözőként megyünk vendégségbe és van is miért haragudni a házigazdákra. Minden adott ahhoz, hogy mindenki kellőképpen fel legyen tüzelve - és augusztussal ellentétben a csapatszellem és az önbizalom sem csak nyomokban van jelen a keretünkben.

SZÁJKARATE

Redknapp beszólt Mancininek, miszerint ennyi pénzből, ilyen játékosokkal bármelyik taxisofőr veretlenül, gólrekorddal húzná be a bajnoki címet. Amiben igazat is adok neki - ettől függetlenül szerintem az olasz nem olyan rossz edző mint amilyennek sokan tartják, és részben ezért is gondolom, hogy idén 100% a Sejk bajnoki címe. Harry azonban nem állt meg itt - azért is osztotta Mancinit amiért az elmúlt pár hétben rászokott a képzeletbeli színes kártyákkal való hadonászásra. Ami szintén jogos észrevétel, hiszen az olasz - nagyon helyesen - lehordta a sárga zöldig Rooney-t a Kompany pirosának kicsikarásában való elévülhetetlen érdemeiért, szóval vijjog a hipokrita-riasztó. Mancini sem maradt adós, sőt egyenesen kölcsönt ígért Harry-nek. Meg megjegyezte, hogy különben is, nemcsak a City vesz pénzen játékost, hanem a Tottenham, a Stoke és a Morecamb is... aki pedig megjegyzi, hogy a Shitty pénzzel bírta rá Szt. Pétert, hogy eressze be őket a Mennyek Kapuján az egyszerűen féltékeny... sakk-matt, ugye?

MILESZ?

Tartom magam a szokáshoz, hogy kizárólag Spurs-győzelmet tippelek. De nem gondolom, hogy teljességgel kincstári lenne az optimizmusom. Másrészt, ha esetleg nem jön össze, akkor sincs veszve semmi. A Chelsea és a Pool szépen tökönszúrták magukat (Naughton kiválóan játszott), a ManU és az Arse pedig éppen egymással készül ugyanezt megtenni. De ettől függetlenül is "beleférne" a vereség. Ne feledjük: legmerészebb álmunk szezon előtt a negyedik hely megszerzése volt, és erre kiváló esélyünk marad akkor is, ha ma esetleg nem szerzünk (három) pontot. Sőt, a dobogóról, sőtsőt, a bajnoki címről való ábrándozást sem kell még abbahagynunk. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyrészt nincs a csapaton különösebb nyomás, másrészt a mai meccs semmiről sem fog dönteni. No, hogy ezzel is megvagyunk: szerintem nyerni fogunk, méghozzá 2-1-re. Defoe beköszön és Bale is újra szívecskét formáz majd a kacsóival.

Jó szurkolást és szívmelengető végeredményt mindenkinek!

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik