Szomszédolás: Maribor-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.10.25. 16:10
Alig parasztköpésnyire tőlünk fut majd ki a gyepre a Spurs - tehát elképzelhető, hogy ezúttal egy-két honfitársunk is a helyszínen tekinti majd...

Alig parasztköpésnyire tőlünk fut majd ki a gyepre a Spurs - tehát elképzelhető, hogy ezúttal egy-két honfitársunk is a helyszínen tekinti majd meg a találkozót. Ebben az esetben mindenképpen szeretnénk kérvényezni egy helyszíni beszámolót az érintet(tek)től. Elvileg most kisebb kellene, hogy legyen a sokk, ha esetleg nem szereznénk meg a három pontot, mint a Pana ellen volt, hiszen a szlovének nemcsak feltörölték a Muraközt a görögökkel, de Rómában is megizzasztották Hernanes-éket. Rá kellett jönnünk az eddig lejátszott két meccsen, hogy az EL-ben sem szarral gurítanak - ha egy idáig eljutott csapat (legyen az akár a Vidi, a Nyeftcsi vagy az ezer sebből vérző Pana) eltökélten, félelem nélkül és megfelelő koncentrációval pörög, akkor bizony csak hasonló hozzáállással érhetjük el a kívánt eredményt ellenük. Nem elég az erős összeállítás - a játékosoknak is olyan komolyan kell odatenniük magukat mint, amilyen komolyan AVB válogatja össze a kezdőket.Alig parasztköpésnyire tőlünk fut majd ki a gyepre a Spurs - tehát elképzelhető, hogy ezúttal egy-két honfitársunk is a helyszínen tekinti majd meg a találkozót. Ebben az esetben mindenképpen szeretnénk kérvényezni egy helyszíni beszámolót az érintet(tek)től. Elvileg most kisebb kellene, hogy legyen a sokk, ha esetleg nem szereznénk meg a három pontot, mint a Pana ellen volt, hiszen a szlovének nemcsak feltörölték a Muraközt a görögökkel, de Rómában is megizzasztották Hernanes-éket. Rá kellett jönnünk az eddig lejátszott két meccsen, hogy az EL-ben sem szarral gurítanak - ha egy idáig eljutott csapat (legyen az akár a Vidi, a Nyeftcsi vagy az ezer sebből vérző Pana) eltökélten, félelem nélkül és megfelelő koncentrációval pörög, akkor bizony csak hasonló hozzáállással érhetjük el a kívánt eredményt ellenük. Nem elég az erős összeállítás - a játékosoknak is olyan komolyan kell odatenniük magukat mint, amilyen komolyan AVB válogatja össze a kezdőket.

CSAPATHÍREK

Sok változásról nem számolhatunk be: Benny két hét múlva lehet bevethető, Younes és Scottie felépülése még odébb van, Dembélé pedig a Southampton elleni visszatérésben bizakodhat. Ellenben Adebayor kénytelen megint pihenni, ugyanis a már tavaly is fel-felbukkanó hátproblémái kiújultak a Chelsea meccset követő edzésen. A felkészülést az átigazolási cirkusz miatt hagyta ki a togói, azóta meg kisebb sérülések hátráltatják, illetve Defoe formája miatt is kevesebb lehetősége van a mojo visszaszerzésére. (Azért a Chelsea ellen még mindezt figyelembe véve is kissé lehangoló volt néha a mozgása). Jó hír viszont, hogy Naughton teljesen rendbe jött, tehát Walker vagy Vertonghen akár pihenhet is egyet a szüntelen robotolás közepette. Előbbinek különösen jót tehet egy kis szünet. Bale még mindig a kislányában gyönyörködik, tehát csak a hétvégén láthatjuk újra. A kislány neve egyébként Alba Violet Bale - a monogram egyértelmű jele annak, hogy Bale AVB játékosaként szeretne focizni a 20 év múlva esedékes visszavonulásáig.

Lloris

Smith - Caulker - Dawson - Naughton

Sandro/Jake - Huddlestone

Lennon/Townsend - Gylfi/Dempsey - Dempsey/Falqué/Gylfi

Defoe/Dempsey.

Ezt várnám nagyjából. Megvan a várható (vastaggal szedett) kezdőben a kellő energia és finesz a győzelem megszerzéséhez. Csupán annyi szükségeltetik, hogy legalább olyan keményen dolgozzanak a kilencven perc alatt mint a házigazdák teszik majd. Náluk egyébként Nejc Potokar és a jónevű Rajko Rep fog hiányozni - közülük Potokar kezdett a Pana elleni 3-0-ás meccsen. Kulcsfigura lehet a csapatkapitányként is funkcionáló brazil csatár Marcos Tavares, aki a Grémio ill. az Internacional akadémiáján pallérozódott, és már 13 európai kupagólnál jár 2008-as Muraközbe költözése óta. Az első EL-forduló után beválogatták a forduló válogatottjába. A Mézga család Kriszta utáni legsportosabb tagján, Dejanon is érdemes lesz rajta tartanunk a szemünket. Két brazilon kívül egyébként kizárólag ex-jugók (döntő többségben szlovének) alkotják a Maribor keretét.

MECCS

AVB szerint az iksz nem lenne rossz eredmény - és a csoportból való továbbjutásunk szempontjából valóban elfogadható lenne az egy pont. Ha így történne, és utána a Lane-en mind a szlovéneket mind a Panát elintéznénk, akkor kilenc ponttal fordulhatnánk a Lazio elleni zárófordulóra. Persze, nem szabad készpénzként tekinteni a hazai győzelmekre és a mostani ikszre sem. Mindazonáltal még akkor is egyszerűbb feladatnak tűnik mariborban nyerni, mint Rómában pontot szerezni, ha a Lazio akkorra már tuti továbbjutó is lehet. Szóval ne dőljünk a kardunkba egy esetleges döntetlen után sem - vereség esetén azért élezhetjük a szerszámot... - de mindenképpen elvárható, hogy legalább domináljuk a játékot, és mi álljunk közelebb a győzelemhez. Ha meglesz a három pont, akkor kissé megnyugodhatunk a továbbjutást illetően - lesz még dolgunk, de viszonylag kényelmes pozícióból várhatnánk a folytatást.

A Maribor hangulatos otthona, a 13ezres Ljudski vrt (A nép kertje) stadion

A szlovéneket egyébként nincs jogalapunk fikázni, már csak azért sem mert ők már a 1999-2000-es szezonban bemutatkozhattak a BL csoportkörében. És ha már ott voltak, akkor a Kijevet le is győzték idegenben - ami akkor még nagyobb fegyvertény volt mint mostanában. Tavaly a még életben lévő Rangers-re is rámértek egy halálos ütést az EL-selejtezős győzelmükkel. Szlovéniában pedig szinte egyeduralkodó a csapat: tízszeres bajnokok és hétszeres kupagyőztesek - mindezt a szlovén bajnokság alig húszéves története alatt. Jelenleg Zahovic a sportigazgatójuk, az edző pedig Milanic, mindketten nagyszerű játékosok voltak, sikerült nekik a győztes mentalitást átmenteni a játékos-karrierjük utánra is.

A meccset nem közvetítik itthon tudtommal (javítsatok ki, ha tévednék), szóval marad a stream-keresés: szokás szerint szívesen vesszük a vígan csörgedező patakok partjaira vezető linkeket a kommentek között.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik