Szépségtapasz vagy só a sebbe: Citeh-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.05.10. 13:05
Nagyjából a címben foglaltakig redukálódott a ma esti meccs jelentősége. Ha Chelsea ellen legalább az egyik szabálytalan gólt érvényteleníti...

Nagyjából a címben foglaltakig redukálódott a ma esti meccs jelentősége. Ha Chelsea ellen legalább az egyik szabálytalan gólt érvényteleníti a bíró, vagy ha a Blackpool ellen nem töketlenkedünk annyit az ellenfél kapuja előtt, akkor most megint BL-seletező-selejtezőt játszhatnánk az Eastlands-en. Persze, ha belegondolunk egyáltalán nem az utóbbi két hét történései miatt úszott el a luxus-yacht. Rengeteg olyan nyerhető-nyerendő meccsen nem hoztuk a három pontot amin nagyrészt rajtunk múlt a dolog, mert a bírók ténykedésére egy szavunk sem lehetett, sőt az ellenfél tirpákságát sem okolhattuk. Ha csak a legegyértelműbb ki nem kényszerített hibákat nézzük, akkor is annyi habkönnyű pontot vesztettünk amivel nemhogy a Citeh, de az Arse számára is meleggé tehettük volna a szezonvéget.Nagyjából a címben foglaltakig redukálódott a ma esti meccs jelentősége. Ha Chelsea ellen legalább az egyik szabálytalan gólt érvényteleníti a bíró, vagy ha a Blackpool ellen nem töketlenkedünk annyit az ellenfél kapuja előtt, akkor most megint BL-seletező-selejtezőt játszhatnánk az Eastlands-en. Persze, ha belegondolunk egyáltalán nem az utóbbi két hét történései miatt úszott el a luxus-yacht. Rengeteg olyan nyerhető-nyerendő meccsen nem hoztuk a három pontot amin nagyrészt rajtunk múlt a dolog, mert a bírók ténykedésére egy szavunk sem lehetett, sőt az ellenfél tirpákságát sem okolhattuk. Ha csak a legegyértelműbb ki nem kényszerített hibákat nézzük, akkor is annyi habkönnyű pontot vesztettünk amivel nemhogy a Citeh, de az Arse számára is meleggé tehettük volna a szezonvéget.

Szóval ezt már cseszhetjük. Maximum az EL sikerülhet, amihez az Anfield Road-on kellene eredményt elérni, és Joe Cole-ék formáját tekintve nagyon is aggódom annak a bizonyos fejszenyélnek a hollétét illetően. De valljuk be, hogy kevés Spurs-szurkolót hoz lázba az EL egy ilyen szezon után - és ez a tény ki kellene, hogy hozza mindannyiunkból a bennünk lakozó Grétsy tanár urat: tudniillik, álljunk meg egy szóra! Az EL/UEFA-indulás még két éve is tökéletesen kielégítette az egyszeri Spurs-szurkoló elvárásait. A BL mindig is ott volt, mint ideális cél, de az európai kirándulást már önmagában jelentős teljesítményként értékeltük. Most meg... most meg egyetlen BL-szezon után olyan finnyásak lettünk, hogy sokan legszívesebben kimaradnának ebből a "másodrangú" versengésből, mintha derogálna a csapatnak vagy mintha pusztán csak felesleges meccstöbbletet jelentene.

Van is ebben valami, persze. Az EL presztízse már régóta csak fakó árnyéka annak amilyen a legutóbbi európai Spurs-kupagyőzelem idején volt. De azért most is jutott egy Porto a döntőbe! Meg egy Villarreal és Benfica az elődöntőbe. Szóval most is vannak nagynevű, nagymúltú és nagy játékerejű csapatok akik komolyan veszik az EL-t és tesznek azért, hogy értéke legyen a kupának. Szerintem érdemes lenne megcsípni az ötödik helyet, és megmutatni, hogy belénk is szorult annyi tisztelet és pozitív hozzáállás, mint amit az ibériaiak idén megmutattak. (Persze, ha azt csinálnánk mint idén a Juve, Napoli, Liverpool, City, akkor aztán inkább tényleg célozzuk be a hatodik helyet!)

No, de vissza a meccshez! A City hétvégén FA-kupa döntőt játszik a magából kivetkezett Stoke City ellen (komolyan: 5-0 az elődöntőben, és vasárnap is vághattak volna egy ötöst az Arse-nak, de a három így is megvolt). A BL-selejtezős hely szinte 100%. Még az is bőven belefér Mancininek, hogy megint kikapjanak tőlünk. Persze a játékosaiban talán munkál egy kis bosszúvágy a majdnem pontosan egy évvel ezelőtti meccsért, amikor az Eastlands-en biztosítottuk be a BL-indulást.

No meg amúgy is van oka neheztelni ránk mostanában minden City-kötődésű személynek. A két klub legutóbbi 13 találkozójából 11-et a Tottenham nyert meg - ez azért durva. A PL megalakulása óta 19 győzelmet arattunk a világoskékek felett, aminél csak a forrón gyűlölt szomszéd verte el őket többször (a mi szomszédunk, nem a United). Persze a Manchester City mai csapata semmiben sem hasonlít az előző száz évben létezett klubra. Ki lehet jelenteni, hogy a Manchester City tulajdonképpen megszűnt az arab befektetők érkezésével - ezzel nem bántani akarom a City-szurkolókat, gondolom ők is értik mire gondolok. Ez egy teljesen új csapat, rengeteg világsztár játékossal akik közül nagyon sokra ráillesztették (jogosan vagy jogtalanul) a "zsoldos" sztereotípiát. Nagyon hatásos gyógyír lehet viszont a szurkolóik számára (már ha egyáltalán zavar bárkit is közülük a mindent elöntő pénzóceán), hogy semmi sem mentheti meg a klubot attól, hogy pár éven belül bajnok legyen. (Najó, a gyomnövény-alapú, költséghatékony, robbanómotorokat hajtó üzemanyag jövő csütörtöki feltalálása azért lehet, hogy fájdalmasan érintené a sejk hiúságprojektjét. De erre valahogy kevesebb esélyt látok mint arra, hogy Adebayor legyen a násznagyom.)

CSAPATHÍREK

Bale bokájában elszakadt egy pár szalag - természetesen nem focizhat már idén. Viszont a klub reméli, hogy a Szigeten már mankó nélkül tud majd pogózni a Farmers Market-re. (Bárcsak eljönnének!) Én meg lennék lepve, ha Gareth teljesen rendbejönne a felkészülési időszak végére, de amúgy is szeretem a meglepetéseket. Szomorú hír még, hogy Modric csípője is rakoncátlankodik, így lehetséges, hogy ki kell hagynia a meccset, a tavalyi meccs nyerőembere, Crouch is hátfájásról panaszkodik. A sérültek között van még King, Woody, Hutton, Palacios, Huddlestone és Assou-Ekotto.

Remélem Lennon kezdeni fog egyébként, mert az a - remélem teljesen alaptalan - pletyka, ami arról terjed a neten, hogy Redknapp és Lennon összebalhéztak, és ezért esedékes lenne Lennon eladása, csak erősödni fog, ha megint csak csereként számít rá Harry. Arról nem is beszélve, hogy legtöbbször úgy kell a csapatnak egy csipet Lennon mint egy falat kenyér.

A házigazdáknál nincs különösebben fontos hiányzó, az IQ-problémák miatt pihenő Kolo Touré kivételével. Elképzelhető még, hogy Mancini pihenteti majd Tévezt, aki még nem 100%-os a sérülése után - és egy ilyen, végső soron egyáltalán nem sorsdöntő meccsen lehet, hogy a huszonvalahány milliós cserecsatárokat rakja a kezdőbe az olasz.

Csak érdekességképp: Tévez egymaga több gólt szerzett idén a bajnokságban mint Defoe, Crouch és Pav együttvéve... Hülyeség egy dolgot kiemelni és ráfogni, hogy ezen múlt, de ezen múlt.

MI LESZ?

A becsületért játszunk. A City-t esetleg a bosszú fűtheti. Akár még jó meccs is kerekedhet ebből, legalábbis a tét súlya nem fogja agyonnyomni a játékot az tuti. A Blackpool ellen látottak után nem tudom mit várhatunk, sőt azt sem, hogy mit remélhetünk. Szeretném, ha megmutatnák a mieink ország-világnak, hogy sajnos nem a megfelelő csapat jut majd BL-be idén. Szeretném, ha Lennon mindkét oldalon addig forgatná a szélsővédőket amíg össze nem okádják az Eastlands gyönyörű gyepét. Szeretném, ha Defoe lőne még egy olyan gólt mint amilyet a Blackpool ellen szerzett - olyan igazi régifajta defoe-s megpüfölt középtávoli védhetetlen lövést. Szeretném, ha van der Vaart megint úgy játszana, hogy kopogjanak az állak a nézőtér padlóján. Szeretném ha Gomes most kivételesen nem csinálna semmi hülyeséget. Olyan nagy kérés ez? Hát eléggé. De az utóbbi pár hét szenvedését látva ez a minimum amit a srácok adni akarhatnak nekünk, egymásnak és önmaguknak.

Jó szurkolást! És nyerjünk már végre egy nyamvadt bajnokit!

YIDS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik