Szép volt amíg tartott: Real-Spurs 4-0

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 22:04
Hát erre a meccsre kár lenne sok szót vesztegetni. Sajnos az utóbbi meccseink után általában ugyanezzel a mondattal kell kezdenem az értékelést....

Hát erre a meccsre kár lenne sok szót vesztegetni. Sajnos az utóbbi meccseink után általában ugyanezzel a mondattal kell kezdenem az értékelést. A tegnapi találkozó sportélménye csak 15 percig tartott, utána csakis végletekig kiszámítható dolgok folytak a pályán. Sehol egy pindurka meglepetés. Nem volt értékmérő sem a Realnak, sem nekünk. Kábé minden rossz ami megtörténhetett velünk a meccsen meg is történt, de a nagyrészét magunknak kerestük. A kisebb része meg szimpla balszerencse. A játék képe alapján teljesen korrekt a 4-0. Akár össze is jöhetett volna egy idegenbeli gól, de amikor Bale szemfüles bedobása vdV-nek részünkről a meccs fénypontja, akkor esetleg csak a 80 perces emberhátrány miatt mondhatjuk, hogy bármi szinten megérdemeltük volna.Hát erre a meccsre kár lenne sok szót vesztegetni. Sajnos az utóbbi meccseink után általában ugyanezzel a mondattal kell kezdenem az értékelést. A tegnapi találkozó sportélménye csak 15 percig tartott, utána csakis végletekig kiszámítható dolgok folytak a pályán. Sehol egy pindurka meglepetés. Nem volt értékmérő sem a Realnak, sem nekünk. Kábé minden rossz ami megtörténhetett velünk a meccsen meg is történt, de a nagyrészét magunknak kerestük. A kisebb része meg szimpla balszerencse. A játék képe alapján teljesen korrekt a 4-0. Akár össze is jöhetett volna egy idegenbeli gól, de amikor Bale szemfüles bedobása vdV-nek részünkről a meccs fénypontja, akkor esetleg csak a 80 perces emberhátrány miatt mondhatjuk, hogy bármi szinten megérdemeltük volna.

Lennon rejtélyes megbetegedése játszotta a legnagyobb szerepet a tegnap este alakulásában. Az öltözőfolyosón kifelé menet megváltoztatni a kezdőt sosem túl hálás dolog. Bale ment át a jobb oldalra, Jenas pedig valahova a szociáldemokraták közé. Teljes taktikai felforgatás kezdésnek. Az első gólnál Jenas "őrizte" Adebarmot, de mintha fel sem ugrott volna - mondani sem kell, ha Lennon játszik akkor alighanem az egyik echte védőnk kapja a togóit. Gomes bravúrral bele tudott ütni, de ez csak arra volt jó, hogy Modric ne tudja kihágni a gólvonalról a labdát. A második gólnál még annyira sem zavarta senki Adebalfaszt mint az elsőnél - tök üresen fejelhetett az ötösön. Csak a koncentráció teljes hiányára lehet fogni (bőven létszámfölénybn voltak a védőink a környéken). Két gól szögletből. Egy angol csapat nem kap két identikus fejesgólt szögletből egy spanyol csapat ellen. Akkor sem ha a Shrewsbury Town riogatja a Nou Camp eredményjelzőjét. Nincs erre sem magyarázat sem mentség.

A harmadik gól olyan gyönyörű volt, hogy belesajdult a szivem. Tökéletesen helyezte nagy erővel a hosszú felsőbe Di Maria. Felállni, kalapot le, tapsvihar. No complaints. A negyedik gól viszont megint ajándék volt, ezúttal az egyébként viszonylag jól védő Gomes-től. Céronya mondjuk rászolgált a gólra, tegnap azt sem lehetett ráfogni, hogy patkány lett volna.

Mindenesetre az tisztán látszik, hogy a 80 perces emberhátrány három gólunkban jóformán egyáltalán nem játszott szerepet. Hülyeséget hülyeségre halmoztunk Lennon 0. perces lecserélése után.

Crouch kiállítása teljesen jogos volt. Hogy lehet egy ennyire magas ember ekkora gyökér? Lobotomizálták meccs előtt, vagy franc tudja. Hogy juthatott az eszébe, hogy a Real tizenhatosánál rácsússzon a két szélsővédőre? Még ha Carvalho és Pepe lett volna a célpont azt is megértettem volna. Mindegy no, ha Crouch nincs, akkor valszeg be sem jutunk a BL-be, de ezt a potenciálisan felejthetetlen meccset elég csúnyán összeokádta nekünk.

Kiről van még értelme beszélni? Bale jó volt. Volt egy jó oldalhálós lövése, egy gólpasszgyanús bedobása vdV-nek, egy sárgát érő elfutása Pepe mellett, és ha a spori hibátlanul vezette volna a meccset akkor Ramos is kapott volna róla leglább egy sárgát a cinikus bodicsekek miatt. Szóval ő tulajdonképpen megtette ami elvárható volt az adott szituációban. Corluka lesérült. Gallas szerintem sérülten kezdett. Blergh.

A többiekről inkább hallgatok, gondolom senki nem bánja. A Schalkénak meg hatalmas gratula. Azt csinálták amit mi szerettünk volna a Tottenhamtől.

Amúgy meg nincs vége a világnak. Szombaton Stoke-olunk, szerdán meg jöhet az 5-0-ás henger a tudatosan bealtatott Realisták ellen.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik