Szentté avatás

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 10:12
Címkék
A múlt heti hazai zakóról nem szeretnék sok szót ejteni - túlságosan fájó és idegesítő volt, hogy megadtuk az esélyt a pontszerzésre is...

A múlt heti hazai zakóról nem szeretnék sok szót ejteni - túlságosan fájó és idegesítő volt, hogy megadtuk az esélyt a pontszerzésre is, nemhogy a győzelemre...Ettől függetlenül nem ítélem meg negatívan az idei szereplésünket, de az világos, hogy egy-két dolgon változtatni kell, és a kulcsembereinknek többet kell hoznia mert csak így lehetünk sikeresek, és kerülhetünk be az első négybe. Tavaly a szezon nagy részében kiemelkedő volt Kane és Eriksen játéka, mondhatni ők vitték a csapatot. Idén felnőttek melléjük jó páran - Dembélé, Alli, Dier, Alderweireld például. Viszont az előbb említett páros nem találja a formáját, pedig ha ők ketten végre elkezdenének igazán jól futballozni, az nagy tettekre predesztinálhatná a Csapatot.A múlt heti hazai zakóról nem szeretnék sok szót ejteni - túlságosan fájó és idegesítő volt, hogy megadtuk az esélyt a pontszerzésre is, nemhogy a győzelemre...Ettől függetlenül nem ítélem meg negatívan az idei szereplésünket, de az világos, hogy egy-két dolgon változtatni kell, és a kulcsembereinknek többet kell hoznia mert csak így lehetünk sikeresek, és kerülhetünk be az első négybe. Tavaly a szezon nagy részében kiemelkedő volt Kane és Eriksen játéka, mondhatni ők vitték a csapatot. Idén felnőttek melléjük jó páran - Dembélé, Alli, Dier, Alderweireld például. Viszont az előbb említett páros nem találja a formáját, pedig ha ők ketten végre elkezdenének igazán jól futballozni, az nagy tettekre predesztinálhatná a Csapatot.

Véget ért a veretlenségi sorozat. Nem nagy cucc, úgyis többet ikszeltünk mint nyertünk, így nem ért sokat szerintem ez a széria. Persze jól hangzik, meg jól is mutat de hosszútávon nem kifizetődő...

Két hellyel és két ponttal vagyunk előrébb mint tavaly - a vereségek számát sikeresen csökkentettük le, ám a győzelmek és döntetlenek aránya miatt egyelőre nem tudunk a négybe kerülni...

SOUTHAMPTON

Nagyon rég diadalmaskodott utoljára a ligában Koeman együttese, több mint egy hónapja nyeretlen a Soton. Három vereség, és egy döntetlen a mérleg a Sunderland elleni utolsó siker óta, biztos nem fényes a hangulat a klub háza táján. A góllövéssel hadilábon állnak a Szentek, hiszen sem a hórihorgas Graziano Pellé, sem Shane Long nem érzi a kaput mostanában. A Ligakupában hatot kaptak a Pooltól nem is olyan rég, a védekezésük sem áll túl biztos lábakon. A holland tréner múlt héten kipróbálta a három védős rendszert, melynek feje a csapatkapitány José Fonte volt, a középpálya két szélén pedig Cedric Soares és Ryan Bertrand szaladgált fel-alá. Számomra kissé érthetetlen a gyengébb szereplésük, hiszen találok olyan neveket a csapatnévsorban akiket nálunk is elnéznék, legyen az Wanyama, van Dijk, vagy akár a Mané - Long - Pellé hármasból valaki. Ám mégis úgy tűnik, hogy idén az Európa Liga helyekért is vért kell izzadniuk.

Két kapusára, Forsterre és Stekelenburgra sem számíthat Koeman, így minden bizonnyal a rutintalan Paulo Gazzaniga védi majd a hazaiak kapuját. A már említett Pellé kisebb térdsérüléssel bajlódik, de minden bizonnyal ott lesz a keretben. A román Gardos, és az örök sérült angol válogatott Jay Rodriguez sem állhat a Szentek rendelkezésére.

A várható kezdőcsapat ( 3-5-2 )

Gazzaniga - van Djik, Fonte, Yoshida - Cedric, Wanyama, Davis, Romeu, Bertrand - Pellé, Mané

KIENGESZTELÉSRE VÁRVA

Még a legjobb csapatok sem mindig járnak nyerni St. Mary's-be, de a múlt heti produkciónk, és a Soton verhetősége miatt én ma csak a három pontot tartom elfogadhatónak. Szeretnénk feljebb lépni egy kategóriával idén, de ehhez a neccesebb meccseket is hozni kell, ez a mai pont ilyen. Nyilván presztízs szempontjából is sokat jelent ez a meccs Pochettinonak, hiszen mégis a mi kedvünkért hagyta ott a Szenteket.

A tegnapi utolsó edzésen dőlt el, hogy Dembélé játszhat-e ma, reméljük pozitív eredményeket kapott a stáb a vizsgálatokat követően. A védelem összeállítása nem hinném hogy változna, és ha az előbb említett belga olyan állapotban van, akkor visszakerülhet Dier mellé. A Kane mögötti hármasba szintén nem valószínű hogy belenyúl Poch, bár Chadli és Son jó alternatívákat nyújt argentin mesterünk számára. Valamelyikük kezdőcsapatba kerülése akkor elképzelhető, ha Dembélé nem tud játszani, és Alli visszalép mélységi irányítóba.

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Rose

Dier Dembélé/Alli

Lamela Alli/Son/Chadli Eriksen

Kane

A meccs öt másikkal egyetemben délután négykor kezdődik, itthon és Angliában sem közvetíti a TV, de amerikai, ausztrál stb. streamek lesznek. Fel kell nőni a feladathoz, tartani kell a lépést az első négy csapattal!

COOOOOOOYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik