Swans 1-3 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 20:01
Az edzőváltás óta eddig eléggé megbízhatóan mosolyog ránk a szerencse. Nem mondom, hogy nem javult a játékunk, és az sem szerencse kérdése...

Az edzőváltás óta eddig eléggé megbízhatóan mosolyog ránk a szerencse. Nem mondom, hogy nem javult a játékunk, és az sem szerencse kérdése, hogy Adebayort visszahoztuk a pusztaságból, sőt. Ezekért, és még jó pár dologért jár a buksisimogatás Sherwood-nak. Azonban ne felejtsük el, hogy csak az utóbbi három bajnoki meccsünkön hányszor fogta a kezünket Fortuna kisasszony: a ManU ellen idegenben kész csoda, hogy nem fújtak ellenünk büntetőt (még ha szerintem helyesen is tette Webb), a Palace ellen azóta sem értem miképp úsztuk meg kapott gólok nélkül az első félidőt (az mindenesetre biztos, hogy nem rajtunk múlt), a Swansea otthonában hasonló volt a helyzet: Bony kapufás csodalövése után még megúsztunk egy egészen egyértelmű tizenegyest is, amikor Dawson totál nyilvánvalóan meglökte a fejelni készülő elefántot, ráadásul a bíró orra előtt. Nodeviszont az első kaput eltaláló lövésünkből gólt szereztünk, és azt követően viszonylag profi módon húztuk be a meccset - ha két ziccert elhibáztunk már sokat mondok. És ez szépen illusztrálja az egyik legsarkosabb kontrasztot AVB és Sherwood idei statjai között: az edzőváltás előtt magasan nekünk volt a legrosszabb a helyzetkihasználásunk a PL csapatai között - azóta viszont nemcsak, hogy javult a helyzet, de mi vagyunk ebben a tekintetben a legjobbak a mezőnyben!Az edzőváltás óta eddig eléggé megbízhatóan mosolyog ránk a szerencse. Nem mondom, hogy nem javult a játékunk, és az sem szerencse kérdése, hogy Adebayort visszahoztuk a pusztaságból, sőt. Ezekért, és még jó pár dologért jár a buksisimogatás Sherwood-nak. Azonban ne felejtsük el, hogy csak az utóbbi három bajnoki meccsünkön hányszor fogta a kezünket Fortuna kisasszony: a ManU ellen idegenben kész csoda, hogy nem fújtak ellenünk büntetőt (még ha szerintem helyesen is tette Webb), a Palace ellen azóta sem értem miképp úsztuk meg kapott gólok nélkül az első félidőt (az mindenesetre biztos, hogy nem rajtunk múlt), a Swansea otthonában hasonló volt a helyzet: Bony kapufás csodalövése után még megúsztunk egy egészen egyértelmű tizenegyest is, amikor Dawson totál nyilvánvalóan meglökte a fejelni készülő elefántot, ráadásul a bíró orra előtt. Nodeviszont az első kaput eltaláló lövésünkből gólt szereztünk, és azt követően viszonylag profi módon húztuk be a meccset - ha két ziccert elhibáztunk már sokat mondok. És ez szépen illusztrálja az egyik legsarkosabb kontrasztot AVB és Sherwood idei statjai között: az edzőváltás előtt magasan nekünk volt a legrosszabb a helyzetkihasználásunk a PL csapatai között - azóta viszont nemcsak, hogy javult a helyzet, de mi vagyunk ebben a tekintetben a legjobbak a mezőnyben!

KEZDŐ

Nem 4-4-2 volt az alapfelállásunk! Mármint még papíron sem! Hihetetlen, hogy ez mekkora sokként érte az angol sportsajtót - hiszen már a Soldado-Ade párossal sem igazán 4-4-2-vel álltunk föl, hiszen vagy egyikük vagy másikuk rendszeresen jóval hátrébb helyezkedett az eddigi meccseken. Mindegy, most Eriksen került Soldado helyére, és megint kiosztott egy centire tökéletes gólpasszt Adénak, plusz egy kanadai assziszttal hozzájárult a harmadik találatunkhoz is. A többi helyen sem volt sok gond - a védelem közepén most Chiriches vállalta magára a szikla szerepét, de Dawson is csak a tizi szitunál hibázott hatalmasat (azt meg megúsztuk).

Sokak számára érthetetlen volt Chadli kezdetése. Én jóhiszeműen álltam a dologhoz - elvégre nincs rálátásunk az edzésekre. A pályán viszont most sem győzött meg a srác - pedig a fizikai adottságai elképesztőek! Magas, erős, dinamikus - nem az a kifejezett szélső alkat, de a fejjátékával sokat segíthetne a csapatnak. Eddig azonban a döntéshozatalával és a döntéseinek a kivitelezésével sem lehetünk megelégedve. Leírni még egyáltalán nem kell, de a kezdőben azért durva lenne a közeljövőben meglátni a nevét úgy, hogy Siggy, Holtby és Soldado is a padon csücsül. A három dél-amerikai visszatérésével meg pláne.

Ha már az edzői dilemmákról beszélünk: találtam a Guardian meccsriportjában egy komikai célzattal belinkelt videót Sherwood-ról. Az volt az apropó, hogy Niall Quinn hidegvérűnek nevezte Timmy boy-t. Itt megnézhetitek. Aztán döntsétek el, hogy hány meccses eltiltást érdemelt volna meg hidegvérű edzőújoncunk a David Beckham ellen elkövetett merényletéért.

ADEBAYOR

Már másodszor duplázott bajnokin, de most a mesterhármas is simán összejöhetett volna neki, ha Dembélé kicsit kevésbé magabiztos. A meccs utáni interjúban Ade alighanem kicsit sem viccelt, amikor az mondta, hogy ha ezen múlt volna a győzelem, akkor bunyó lett volna az öltözőben. És ezt nem is bánom. Ez egy olyan szitu volt, hogy egyértelműen passzolni kellett, hiszen Dembélétől sem lett volna bravúr a gólszerzés ott és akkor, de Adebayor (vagy bárki aki Ade pozíciójában helyezkedett) nála is sokkal simábban be tudta volna fejezni az akciót. Nem számít, hogy ki szerzi a gólt, csak az számít, hogy meglegyen.

Még egy kis Adebayor. Most olvastam egy interjút, amiben AVB-ről is volt szó, és akad közte pár érdekes és meglepő gondolat is. (Azóta találtam videót is - 17 perces, lehet, hogy egyszer majd kivonatolom, mert van benne még bőven érdekesség.)

"Nem azért vagyok itt, hogy bárkit is leszóljak - AVB egy nagyszerű edző. [...] Mindennek megvan az oka: talán azt gondolta, hogy már nem vagyok elég jó, vagy hogy nehézkesen mozogtam edzésen, vagy hogy fáradt voltam. Nem róhatjuk fel neki, mert a legjobbat akarta a csapatnak. Egy percig sem gondolom, hogy ne mindig a csapat érdekeit nézte volna. Nem hiszem, hogy tevőlegesen hozzájárult ahhoz, hogy 6-0-ra vert minket a ManCity. Szerintem mindent megpróbált, nem jött össze neki, ilyen a foci. Remélem a következő helyen jobban sülnek el a döntései, sok sikert kívánok neki, mert nagyszerű ember. [...] Most, hogy tudom, hogy játszani fogok azon jár az agyam, hogy hogyan fogok gólt lőni, és nem azon, hogy egyáltalán benne leszek-e a bő keretben."

Ugye, hogy ugye? Majd leestem a székről, mikor olvastam. Loméi Szent Emánuel. Sokat, sőt, nagyon sokat szidtam amikor az Arse-ban focizott - nagyon szeretett gólt szerezni ellenünk, és egyfolytában ott volt az a most is jellemző vigyor az arcán. De úgy igazság szerint nem volt akkora bunkó, mint sok már akkori csapattársa. A City-ben aztán ráeszmélt, hogy milyen egy ellenszenves csapatban is játszott korábban, és talán a saját bűneit akarta jóvátenni azzal, hogy az első adandó alkalommal kétszer is vadparaszt módon sportszerűtlenkedett ellenük. A gólörömén inkább csak röhögtem - ő legalább csak magából csinált céltáblát ellentétben az inkább síkhülye mintsem rosszindulatú Walcottal. Van Persie-t viszont a visszajátszások után úgy tűnt szándékosan kínálta meg a csukájával, ami nagyon gáz. (Attól teljesen függetlenül, hogy azóta alighanem jó pár gúnár szurkoló is szívesen megpróbálkozna ugyanezzel.)

GÓLOK

Eriksen egészen isteni beadása miatt marad elsősorban emlékezetes a nyitó találatunk. De azt is érdemes megemlíteni, hogy ügyesen alakították ki a helyet a jobboldalon Lennonnal. No meg, hogy Ade még bőven Eriksen mögött volt az akció elején és mégis odaért a végén - ami nagy szerencse volt, hiszen Chadli lemaradt a labdáról.

A második gólunk Dawson és Walker érdeme - Michael nagyon szépen játszotta be Kyle-t a Swansea védelme mögé. Az erőből bebikázott labda pedig, amint a mellékelt ábra mutatja, akkor is veszélyt rejt magában, ha egyetlen Spurs-játékos sincs a közelben.

A harmadik gól előtt megint Dawson szerzett labdát, előre játszotta Eriksennek, aki a rakétákat izzító Rose elé kanyarított. Sokat szidott balbunkónk pedig tökéletes asszisztot szolgált fel a középen üresen érkező Adénak. A togói nem pánikolt, még akkor sem amikor Tremmel nem mozdult el a lövőcselre. Valahogy így alakult volna az a pár perccel korábbi kontra is, ha Dembélét nem csábították volna el a körülmények.

BREAKING NEWS!!!

Két argentin legendánk egyike, Ossie Ardiles autóbalesetet szenvedett a Falkland-szigeteken, helikopterrel vitték kórházba, és az első híradások arról szóltak, hogy akár komoly is lehet a baj. Azóta hálistennek családtagok és barátok is megerősítették, hogy Ossie nincs életveszélyben,"csak" össze kellett varrni a fejét uszkve huszonhárom öltéssel. Szóval nincs baj. Egyébként azért volt a szigeteken, mert Ricky Villával együtt részt vett egy ESPN-dokumentum film elkészítésében (Villa nem volt érintett a balesetben).

Jobbulást, maestro!

COME ON YOU SPUUURRRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik