Stoke-verés után, Real-verés előtt

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.04.11. 18:04
Összeharangozót még sosem írtam. Ha minden jól megy, a jövőre nézve is rendhagyó marad ez a poszt ebből a szempontból, és nem kell újra erre...

Összeharangozót még sosem írtam. Ha minden jól megy, a jövőre nézve is rendhagyó marad ez a poszt ebből a szempontból, és nem kell újra erre vetemednem. Remélem az összeharangozóknál stílusbeli előírás az összevisszaság és esetlegesség, mert ezek lesznek a fő rendező elvek az alábbi posztban... Lássuk tehát Higginbotham és Céronya, Rory Delap és Mária Angyala, Begovics és Casillas ellenpontját! Szombati, kevéssé meggyőző győzelmünk után töretlen az optimizmusom. Nem tudom ti hogy voltatok vele, de én nagyon örültem az első félidőben látott játéknak. A két bekapott gól ellenére végre újra élmény volt nézni a támadójátékunkat. Azt várom, hogy így legyen ez ma este is, ha ez teljesül már nagyon elégedett leszek. Persze két lábbal a realitás talaján állva egyértelműen 5-0-ás hazai győzelmet várok a meccstől. Esetleg 7-2-t. A tökéletesre sikerült madridi altatás után minden adott a továbbjutásunkhoz, és gyaníthatóan a múlt héten aneszteziológusként érdemeket szerző Crouch lesz a siker egyik kovácsa (mármint abból a szempontból, hogy most tuti nem csinál majd semmi hülyeséget a pályán). A másik meg az első meccsről szintén egyértelműen terv szerint hiányzó Lennon. Mindenképpen nagyon jó meccset várok, akár valóra válnak hiperoptimista álmaink teljesen reális elvárásaink akár nem. Harry egészen biztosan azzal küldi ki a játékosokat, hogy meg kell nyerni a meccset. Akkor is ha hatalmas meglepetésre a papírforma továbbjutás esetleg nem is jönne össze.Összeharangozót még sosem írtam. Ha minden jól megy, a jövőre nézve is rendhagyó marad ez a poszt ebből a szempontból, és nem kell újra erre vetemednem. Remélem az összeharangozóknál stílusbeli előírás az összevisszaság és esetlegesség, mert ezek lesznek a fő rendező elvek az alábbi posztban... Lássuk tehát Higginbotham és Céronya, Rory Delap és Mária Angyala, Begovics és Casillas ellenpontját! Szombati, kevéssé meggyőző győzelmünk után töretlen az optimizmusom. Nem tudom ti hogy voltatok vele, de én nagyon örültem az első félidőben látott játéknak. A két bekapott gól ellenére végre újra élmény volt nézni a támadójátékunkat. Azt várom, hogy így legyen ez ma este is, ha ez teljesül már nagyon elégedett leszek. Persze két lábbal a realitás talaján állva egyértelműen 5-0-ás hazai győzelmet várok a meccstől. Esetleg 7-2-t. A tökéletesre sikerült madridi altatás után minden adott a továbbjutásunkhoz, és gyaníthatóan a múlt héten aneszteziológusként érdemeket szerző Crouch lesz a siker egyik kovácsa (mármint abból a szempontból, hogy most tuti nem csinál majd semmi hülyeséget a pályán). A másik meg az első meccsről szintén egyértelműen terv szerint hiányzó Lennon. Mindenképpen nagyon jó meccset várok, akár valóra válnak hiperoptimista álmaink teljesen reális elvárásaink akár nem. Harry egészen biztosan azzal küldi ki a játékosokat, hogy meg kell nyerni a meccset. Akkor is ha hatalmas meglepetésre a papírforma továbbjutás esetleg nem is jönne össze.

STOKE

A szombati meccsre visszatekintve akár ki is rázhatna bennünket a hideg, ha azt nézzük, hogy milyen habkönnyen vágtak két gólt a Fazekasok (a harmadiktól is csak a kapufa mentett meg bennünket). Viszont szerintem ez még mindig Harry mesteri tervének része volt Csozé figyelmének további lankasztására. Ha azt látja a portugál, hogy Etherington is röhögve csinál hülyét az egész jobboldalunkból (már pedig azt látta), akkor nem törődik majd a védekezéssel, és a kisárgult Pepe mellett talán a többi majdnem kisárgult védőt is pihenteti majd és esetleg ifikkel pótolja őket vagy simán 7 emberrel kezd. Mert a Real balga edzője azt hiszi majd, hogy egy gólt ígyis-úgyis szerez a csapata, ezzel el is döntve a most még teljesen nyílt továbbjutás kérdését, minek tehát forszírozni a védőmunkát, hadd rúgjon egyet-kettőt ez a szimpatikus kiscsapat. Ámde most nem azzal leszünk elfoglalva, hogy minél több gólt rúgassunk az ellenféllel - hohó, éppen ellenkezőleg!

Azoknak akik nem látták a szombati meccset egyébként szívből ajánlom az összefoglalót, mert a hétvége legélvezetesebb összecsapását rendezték a White Hart Lane-en. Főleg nekünk volt ez köszönhető, de a Stoke két gólja kifejezetten pompázatosra sikeredett, különösen Jones atomcsapása a jobb ficakba.

Bale egyre inkább formába lendül egyébként, vdV ugyan még mindig eléggé hebehurgya dolgokat csinál, de a Real ellen szerintem ő is felszívja majd magát. (Huddlestone viszont minden hülyülést félretéve tényleg félelmetesen védekezett a Stoke ellen... ahogy az első Stoke-gólnál bekísérte Etheringtont az ötösünkre az egészen sokkoló volt. Oké, hogy adott egy egészen pofás gólpasszt Crouch-nak, de azért ha a Real ellen így oldja meg a középpályás védekezést, akkor megint szívunk egy négyest az tuti.)

Szombat egyik legüdébb színfoltja a sápadtarcú orosz volt. Pavljucsenkó két gólpasszt is adott - ő az egyik legjobban beadó játékosunk, amit azért látunk viszonylag kevésszer mert legtöbbször elvileg a saját fejére kellene ívelnie a labdákat. Amint azonban Crouch is a pályán van már van értelme kijönnie a labdákért mint az első gólunk előtti szögletnél tette. Modric góljánál is gyönyörűen passzolta be a horvát előtt megnyíló folyosóba a labdát - persze Lukának még volt dolga bőven, de mindenképpen dícséret illeti Pavljut is.

REAL

Ahogy már említettük, Madridban tökéletesre sikerült a küldetés miszerint nincs az a Real-játékos aki komolyan venné a visszavágót. Crouch-nak bizonyára ki volt adva a parancs, hogy 10 perc után állíttassa ki magát, de szerintem a medotikát nem specifikálta neki Harry, Pítah fiunk pedig improvizált. Két teljesen abszurd, haszontalan és percekkel elkésett becsúszás az ellenfél tizenhatosán békésen passzolgató védőkkel szemben, és mindez öt percen belül. A művészi szabadság kivételesen megkapó megnyilvánulása volt ez. Persze tudnunk kell, hogy nem l'art pour l'art akcióról volt szó, hanem teljesen funkcionális iparművészettel állunk szemben: nyilvánvalóan Harry utasítására állíttatta ki magát ilyen kreatív módon.

Persze talán kicsit túl jól is sikerült saját magunk hülyére veretése. Szerény véleményem szerint a 2-0 is elég lett volna, de a 3-0 már egészen biztosan megfelelően mély hamis kényelembe ringatta volna a madridiakat. A 4-0 csak a maximalista, sztahanovista munkaerkölcs jele lehet. Az ilyen szintű elhivatottságból pedig csakis az következhet, hogy a Lane-en nyugisan ledolgozzuk ezt a magunk által felépített "hátrányt."

KEZDŐK

Ha minden terv szerint megy a Real az U-17-es csapatát küldi pályára. De ha esetleg a dörzsölt portugál átlát a szitán, akkor is sanszos, hogy egy-két olyan játékosát, akik egy sárgányira vannak az eltiltástól pihetetni fogja. Persze eléggé vastag a keret - elvégre a világfutball egyik kirakatcsapatáról van szó.

Nálunk nincs nagy variációs lehetőség. Szerintem a Lennon-Modric-vdV-Bale kvartett biztos ott lesz a kezdőben. A kérdés, hogy lesz-e echte védekező középpályásunk vagy két csatárral zavarja ki a srácokat Harry a gyepre. Őszintén szólva én a nevetségesen nyílt és támadó felfogást részesíteném előnyben. Ha bele is nyugszunk abba, hogy továbbjutás ebből nemigen lesz (neeeeeeeeeeeem!), akkor is mindenképpen szépen kell búcsúzni a Bajnokok Ligájától. Ez pedig abban nyilvánulhat meg, hogy sokgólos meccsen legyőzzük a Realt. A fentebb néhol tettenérhető őszintétlen csodavárás ellenére azt azért tartom, hogy le kellene ma győzni a Madridot és képesek is vagyunk erre. Egy viszonylag tétnélküli meccsen is komoly fegyvertény lenne ez - pláne akkor, ha esetleg lenne olyan periódusa a ma esti meccsnek amikor teszemazt 2-0-ra vezetünk! A Stoke elleni védekezés (na meg a két, egészen idióta szögletgól Madridban) előrevetíti, hogy gólt vagy gólokat fogunk kapni, de ez mit sem fog számítani, ha csak eggyel is többet rúgunk mint a Madrid termése.

De a realizmus annyira unalmas. Nehogymá' a sima helytállás legyen a cél! Jobblábas Bale-tripla, Lennon-fejesek, távoli CrouchCorluka-bombák, Dawson-bicikli, Gomes-skorpió és a hab a tortán: káromkodás-mentes Redknapp-interjú a továbbjutást érő győzelem után. Ezt várom. Meg izraeli-palesztin békemegállapodást, még a hétvége előtt.

YID ARMEH!

U.i.: Most küldte norvég Yid ismerősöm ezt a mesteri videót pár echte angol Tottenham-szurkoló viszontagságairól a múltheti Real-Spurs meccsen. Tényleg mesteri, és rohadt vicces. Nosza nézzétek:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik