Spurs - Pool

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 09:08
Ez lesz a szezonunk első igazi erőpróbája. Az eddigi meccseink nem igazán adhattak pontos képet arról, hogy hol is tart Pochettino projektje (de...

Ez lesz a szezonunk első igazi erőpróbája. Az eddigi meccseink nem igazán adhattak pontos képet arról, hogy hol is tart Pochettino projektje (de ugyanez elmondható például van Gaalról is a United élén). Aligha telt még el elég idő ahhoz, hogy a játékosok tökéletesen megértsék, pontosan mit is akar tőlük az új főnök. Biztató jelek vannak: a West Ham ellen ki kellett izzadni a sikert - és az utolsó percig tartó győzni akarás meghozta a három pontot, a QPR-t pedig esélyeshez illő módon csináltuk ki. Kegyes volt hozzánk a sorsolás, hogy relatíve könnyebben abszolválható meccsekkel kezdhettük a szezont. Mondjuk a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki lehetett volna picivel lájtosabb is... A Liverpoolnak tartozunk jó pár góllal, amiből jó lenne visszatérítenünk legalább egyet. Rodgers csapata jókora előnyben van, hiszen már egy éve szokják a rendszert, nálunk pedig még tart a tesztüzemmód. Persze nekik is vannak problémáik - Suarez elment, Balotelli megjött (bár ez akár jól is elsülhet) és a védelmük a sérülések miatt különösen ingatag lábakon áll. Hacsak nem jön rendbe mindenki, aki a City elleni hétfői meccs végén totálkárosnak tűnt.Ez lesz a szezonunk első igazi erőpróbája. Az eddigi meccseink nem igazán adhattak pontos képet arról, hogy hol is tart Pochettino projektje (de ugyanez elmondható például van Gaalról is a United élén). Aligha telt még el elég idő ahhoz, hogy a játékosok tökéletesen megértsék, pontosan mit is akar tőlük az új főnök. Biztató jelek vannak: a West Ham ellen ki kellett izzadni a sikert - és az utolsó percig tartó győzni akarás meghozta a három pontot, a QPR-t pedig esélyeshez illő módon csináltuk ki. Kegyes volt hozzánk a sorsolás, hogy relatíve könnyebben abszolválható meccsekkel kezdhettük a szezont. Mondjuk a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki lehetett volna picivel lájtosabb is... A Liverpoolnak tartozunk jó pár góllal, amiből jó lenne visszatérítenünk legalább egyet. Rodgers csapata jókora előnyben van, hiszen már egy éve szokják a rendszert, nálunk pedig még tart a tesztüzemmód. Persze nekik is vannak problémáik - Suarez elment, Balotelli megjött (bár ez akár jól is elsülhet) és a védelmük a sérülések miatt különösen ingatag lábakon áll. Hacsak nem jön rendbe mindenki, aki a City elleni hétfői meccs végén totálkárosnak tűnt.

CSAPATHÍREK

Az egyetlen tuti hiányzónk Walker (félek, hogy neki valami krónikus baja van), rajta kívül Soldado nyakát kell még tesztelni, hogy bírja-e a gyűrődést. A csütörtöki dzsembori résztvevői közül lehet, hogy Lloris-on kívül senkit sem fogunk viszontlátni a kezdőben.

Lloris

Dier - Kaboul/Fazio - Vertonghen - Rose

Capoue - Bentaleb

Lamela - Eriksen - Chadli

Adebayor.

Fazio szereplését azért látom elképzelhetőnek, mert Kaboul eddig az összes meccsünket végigjátszotta. És nem a terminátori állóképességéről vált híressé. De az is biztos, hogy az argentinnak talán nem épp a tavalyi szezon második legtöbb gólt szerző csapata ellen kellene először megmártóznia a PL-ben. Lennon, Paulinho, Sandro és Dembélé olyan posztokon darálta végig az AEL elleni győzelmet, amelyek rengeteg futást követeltek meg. Szóval az ő kezdetésüket szinte kizártnak tartom. A padra talán felférnek majd.

Lehet, hogy rangadón mutatkozhat be a Lane-en.

POOL

Rodgers-nek három védője is padlót fogott a City elleni vereség utolsó perceiben: Moreno (új szélsővédő), Johnson és Skrtel. Mivel időközben Aggert három(3!) milláért visszaszerválták a Bröndby-nek, Flanagan pedig csak szeptember közepén játszhat újra, így potenciálisan akár szarban is találhatják magukat hátul. Egy Manquillo - Sakho - Lovren - José Enrique négyest azért még akkor is össze tudnak kaparni, ha minden kötél szakad. De sanszosabb, hogy legalább Skrtel és Moreno kezdhet. A többi csapatrészben nincs komoly hiányzójuk, Lallana és Balotelli is bemutatkozhat, ha Rodgers-nek arra szottyanna kedve. A támadósoruk Suarez nélkül is elég jó, bár a City ellen csak akkor tudtak betalálni, amikor a meccs már eldőlt. (Itt a Pool-blog beharangozója, ami sokkal részletesebb és alaposabb, mint az én kommentfogóm, szóval tényleg érdemes kattintani!)

Érdekes módon a Liverpoolnál csak a Newcastle-t és az Evertont vertük el többször a Lane-en a PL történetében. Az eddig ellenük játszott huszonkettő hazai bajnokink felén otthon tartottuk mindhárom pontot. Ebből a tizenegy hazai győzelemből ráadásul öt az elmúlt hat szezonban jött össze. A tavalyi edzőbuktatás nagyon belerondít a képbe, pláne úgy, hogy utána Sherwooddal is megcsináltuk majdnem ugyanazt az Anfield Roadon.

Eléggé feszülten várom a kezdőrúgást, remélem a srácok valamivel higgadtabbak. Pochettino sokkal kisebb hangsúlyt fektet az ellenfelekre a felkészülés alkalmával, mint tette azt AVB. Az ő filozófiája szerint nem a másik csapatnak kell meghatároznia a saját játékunkat, tehát ha minden terv szerint halad, akkor megint harcosan, agresszíven, pozitívan fogunk kezdeni. Ebben partner lehet a revánsot váró közönség is. Persze könnyű átesni ilyenkor a ló túloldalára, Pochettino feladata, hogy a játékosok fejét is rendbe tegye, és a támadófoci mellett arra is figyeljenek, hogy ne hagyjunk tátongó üres területeket Sterling és Sturridge előtt.

Akár nyerünk, akár kikapunk a messzemenő következtetések levonásával még várnunk kell. Rövid távon viszont kurvajó kedvem lenne egy győzelemtől, az biztos. Bízzunk benne, hogy a kipihent Eriksen-Lamela-Chadli-Adebayor kvartett össze tudja zavarni a Veresek védelmét. Benne lennék egy sokgólos adok-kapokban is, mindegy hogy, csak nyerjünk. A legjobb lenne pochettinósan, kreatív támadásokkal, hasznos labdatartással, labdavesztés esetén szüntelen letámadással - vagyis az elkövetkezendő időszak Spurs-ére valló játékkal előrukkolni. Tippelni most tényleg csak a levegőbe tudok: 1-0 ide egy szar meccsen, hogy minden azért ne legyen szép. Gólszerző természetesen Dier.

PIAC

Ha igaz igazoltunk egy kombatív, erős, Capoue-ra hajazó labdaszerző középpályást a Montpellier-től. Benjamin Stambouli a neve, és sosem hallottam még róla, de a helyi aranygeneráció egyik fontos embere. Tud játszani a védelem szinte bármely posztján a kapust kivéve. Még nem jelentettük be hivatalosan, úgyhogy várnék én is az üdvözlésével. Az érkezésével alighanem távozni fog valaki a középpályánk közepéről. Esetleg a sérülésektől tépázott Sandro, vagy a huszonhét évesen még mindig nem kiteljesedő Dembélé, vagy a pályán sokszor zsákutcába futó Holtby. Mindhárman hozzánőttek a szívemhez, rossz lenne tőlük búcsút venni, de bármi is legyen, bízzunk Pochettinóban. Eddig nem szolgáltatott rá indokot, hogy ne tegyük.

COME ON YOU SPUUUUUUUUURRRRRRRRSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik