Spurs - Chelsea

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.03.01. 09:03
A szezon legfontosabb meccse. Kupadöntő, Wembley, derby. Nem nagyon kell spannolni a szurkolókat, hogy átérezzék mennyire kimagaslik ez a ma délutáni...

A szezon legfontosabb meccse. Kupadöntő, Wembley, derby. Nem nagyon kell spannolni a szurkolókat, hogy átérezzék mennyire kimagaslik ez a ma délutáni mérkőzés az eddigiek közül. Legutóbb 2008-ban nyertünk kupát. Nem tegnap volt. A Tottenham az ötvenes évek óta minden évtizedben nyert legalább egy trófeát (ezt rajtunk kívül csak a ManU mondhatja el magáról), és a mostaninak épp a felénél járunk. Mostanában sem könnyű döntőbe jutni, tehát fene tudja lesz-e még ilyen jó alkalmunk a jó sorozat életben tartására. Sosem fordult még elő, hogy háromszor is ugyanazzal a csapattal játsszunk kupadöntőt - a Chelsea az első, aki ebben a megtiszteltetésben részesül. Legelőször az 1967-es FA-kupa fináléjában találkoztunk, majd 41 év elteltével, 2008-ban a Ligakupa-döntőn randevúztunk újra. Mindkét meccs 2-1-es Spurs-sikert hozott - utóbbi hosszabbítás után, a beszúrt képen is látható Cech-Woody akcióból született mandineres góllal.A szezon legfontosabb meccse. Kupadöntő, Wembley, derby. Nem nagyon kell spannolni a szurkolókat, hogy átérezzék mennyire kimagaslik ez a ma délutáni mérkőzés az eddigiek közül. Legutóbb 2008-ban nyertünk kupát. Nem tegnap volt. A Tottenham az ötvenes évek óta minden évtizedben nyert legalább egy trófeát (ezt rajtunk kívül csak a ManU mondhatja el magáról), és a mostaninak épp a felénél járunk. Mostanában sem könnyű döntőbe jutni, tehát fene tudja lesz-e még ilyen jó alkalmunk a jó sorozat életben tartására. Sosem fordult még elő, hogy háromszor is ugyanazzal a csapattal játsszunk kupadöntőt - a Chelsea az első, aki ebben a megtiszteltetésben részesül. Legelőször az 1967-es FA-kupa fináléjában találkoztunk, majd 41 év elteltével, 2008-ban a Ligakupa-döntőn randevúztunk újra. Mindkét meccs 2-1-es Spurs-sikert hozott - utóbbi hosszabbítás után, a beszúrt képen is látható Cech-Woody akcióból született mandineres góllal.

A 2008-as sikert Juande Ramos-szal értük el - bár sokak szerint az még egy az egyben Martin Jol csapata volt. Az biztos, hogy kontinuitást nehéz lesz felfedezni az akkori és a mostani csapatunk között - Kaboul az egyetlen játékos, aki pályára lépett akkor, és jelenleg is nálunk van (a 102. percben állt be). Lennon ugyan végigtolta azt a két órát, de ő most a Toffies-t boldogítja.

CSAPATHÍREK

A PL mezőnyében azon két csapat közé tartozunk, akiknek nincs egyetlen sérült játékosa sem (a másik a City), és eltiltás miatt sem fő Pochettino feje. A Chelsea-nél sajnos épp Mikel az, aki megsérült, így a középpályájuk messze leggyatrább focistája egészen biztosan nem léphet pályára. A másik hiányzó Matics, aki már komolyabb érvágást jelenthetne - mivel azonban Ramíres fog beugrani a helyére, így nem biztos, hogy nem járunk vele rosszabbul.

Kérdés.

Szerintem Pochettino nem fogja kirakni Vormot a kapuból - emberi kérdés, eddig a holland minden Ligakupa-meccsünket végigjátszotta, elég nagy szemétség lenne, ha a Swansea döntője után most a miénket is a padról kellene néznie. Más részről Lloris tízszer jobb kapus, szóval az edzőnek el kell döntenie, hogy melyik kezébe harap. Ha Vorm miatt nem nyerünk, akkor szétszedik az tuti. Én alighanem szarnék a szentimentalizmusra és Hugót raknám a csapatba. A többi pozíció kiosztásánál csak a pillanatnyi formára, az erőnlétre és a meccs-eldöntő faktorra kell figyelnie Pochettinónak.

Vorm/Lloris

Walker - Fazio/Dier - Vertonghen - Rose

Bentaleb - Dembélé/Mason

Lamela/Townsend - Eriksen - Chadli

Kane.

Fazio rúgatott egy gólt a Violával (igaz, Vertonghen is), de mégsem vagyok biztos benne, hogy Dier jobb lenne ma a helyén. Az argentin magassága jól jöhet. A középpálya közepén Bentaleb és Dembélé szerintem egész jól kiegészítenék egymást - bár Masonről is meg lehet győzni. Előttünk nekem egyedül a Lamela-Townsend kérdés nyitott - Andros nagyon jól játszott a Chelsea ellen az újévi meccsünkön, ráadásul Olaszországban a meccs nagy részét a padon töltötte.

Találgatásokba nem bocsátkoznék a meccs alakulásával kapcsolatban. Képesek vagyunk megverni ezt a Chelsea-t, egy döntőben is. Nem számít mennyire töketlenek voltunk a legutóbbi meccsek többségén, csak az itt és most számít. A Fiorentina elleni csúfos kudarc után nincs mese - ez az egyetlen lehetőségünk, hogy nyerjünk valamit idén. Nem tudom a Chelsea játékosai mennyire fognak 100%-ban erre a meccsre koncentrálni a BL-visszavágó előtt - valami szinten ez talán kiegyenlíti azt a hátrányunkat, hogy velük ellentétben mi nem pihenhettünk rá a döntőre. Egy kupadöntőnél nem számít, hogy melyik csapat hány trófeát gyűjtött be az utóbbi években - ha már eddig eljut valaki, akkor ő akarja a feje fölé emelni azt a serleget.

A játékosaink közül többen is ma érhetnek fel a csúcsra - Kane mindenképpen. Lehetnek, azaz nagyon remélem, hogy lesznek még magasabb csúcsok is a karrierje során, de ez eddig messze a legkiemelkedőbb meccse. A döntő hatása a bajnokság hátralévő részére kiszámíthatatlan, így erről nem spekulálnék. Nyerni kell, abból olyan nagy baj nem lehet - de ha lesz is, és a szezon végéig másnaposan lődörögnek a srácok a pályán, akkor is lesz egy új kupa a vitrinben.

Kedvcsináló gyanánt most tényleg érdemes ellátogatni a Klub honlapjára és a youtube-oldalra - van ott minden, visszaemlékezés a 2008-as döntőre Ledley-vel és JJ-vel, interjúk kábé mindenkivel a mostani meccsel kapcsolatosan, összefoglalók, gólok, stb. Szóval tessék kattintgatni.

Ha jól tudom megint lesz a Törpében közös szurkolás - legnagyobb sajnálatomra most nem tudok csatlakozni, de remélem sokan lesztek! A cím Béke út 69. és Angyalföldön találjátok.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik